04 | 05 | 2024
Науковцям
ВДС бібліотеки
Послуги бібліотеки
Інституційний репозитарій

URAN

Академічна доброчесність
Головна Нові надходження до електронної бібліотеки

Останні виставки
Останні новини
Електронні змісти книг
Становлення інноваційної економіки в умовах інституціональних змін PDF Друк e-mail
Середа, 27 квітня 2016, 08:01

Становлення інноваційної економіки в умовах інституціональних змінКраус Н. М.

Становлення інноваційної економіки в умовах інституціональних змін: монографія. - Київ: ЦУЛ. 2016. - 596 с

ISBN 978-617-673-407-9

У монографії досліджено теоретико-методологічні засади становлення інноваційної економіки та ії інституційних одиниць крізь призму теорії інституціоналізму. Розглянуто характерні особливості інституціонального устрою й інституційного ладу інноваційних економік та їх ключових інститутів у різних країнах світу. Розкрито гносеологічні аспекти й антропологічний вимір інституціонального базису інноваційної економіки та тенденції інституціональних змін, рушійні сили становлення економіки інноваційного типу. Виявлено соціально-економічні й інституціональні детермінанти формування інноваційної економіки в глобалізованому світі.

Проаналізовано інституціональне забезпечення інноваційної діяльності в Україні відповідно до різних рівнів економічної агрегації. Запропоновано умовну модель еволюційно-біфуркаційного просторово-часового становлення "нових" інститутів інноваційного розвитку. За допомогою фрактально-фасеточного моделювання визначено інституціональну проекцію кластеризації економіки України на базі інноваційних хабів, вказано параметри порядку їх функціонування в умовах інстнтуціонально-структурних змін. Охарактеризовано потенційні можливості інноваційної глокалізації національної економіки за рахунок інституціоналізації електронної інноваційної бізнес-платформи України. Здійснено процесно-просторове моделювання інститу ціонального забезпечення інноватизації економіки України шляхом застосування програмних стандартів IDEF. Обґрунтовано рекомендації щодо пришвидшення інноватизаціі економіки України за допомогою дії регуляторів "інноваційного ліфту" та подолання існуючого "інституціонального вакууму" в сфері інновацій.

Видання рекомендовано для науковців, викладачів та студентів ВНЗ, практиків у сфері інноваційної діяльності, а також для широкого загалу читачів, які цікавляться проблемами формування, становлення і розвитку інноваційної економіки в умовах інституціональних змін.

 
Економічні теорії в системі наукових економічних знань PDF Друк e-mail
Середа, 27 квітня 2016, 07:54

Економічні теорії в системі наукових економічних знаньЕкономічні теорії в системі наукових економічних знань [Текст]: Навчальний посібник/ Н.П. Мацелюх, I.A. Максименко, В.В. Мартиненко, М.М. Теліщук та ін. — К. : Видавництво «Центр учбової літератури», 2015. — 226 с

ISBN 978-617-673-403-1

Навчальний посібник включає дев'ять розділів: наукові економічні знання як результат пізнання економічного життя; теоретичний блок економічної науки: становлення, розвиток, сучасний стан; політекономічні дослідження сутності економічних явищ і процесів та їх місце в системі сучасного економічного знання; мікроекономічні знання як відносно самостійні складові системи теоретичних економічних знань; макроекономічні знання в структурі наукових економічних знань; наукові надбання інституціональної економічної теорії; результати наукових досліджень міжнародної економіки як складової економічної теорії; теоретичні наукові здобутки видатних дослідників економічної життєдіяльності суспільства: тренінг для закріплення отриманих знань.

Буде корисним здобувачам вищої освіти за першим (бакалаврським) рівнем галузі знань 0305 «Економіка та підприємництво» спеціальностей: 8.03050201 «Економічна кібернетика», 8.03050301 «Міжнароднаекономіка». 8.03050801 «Фінанси і кредит», 8.03050803 «Оподаткування», 8.03050901 «Облік і аудит» в процесі вивчення дисциплін теоретичного блоку економічної науки і підготовці до курсових та комплексного державного екзамену з економічної теорії.

 
Організація ресторанного господарства PDF Друк e-mail
Середа, 27 квітня 2016, 07:46

Організація ресторанного господарстваАрхіпов В. В.

Організація ресторанного господарства. Навч. посіб. 3-тє вид. - К.: Центр учбової літератури, 2016. - 280 с

ISBN 978-617-673-416-1

Даний навчальний посібник охоплює широке коло питань, пов'язаних з основними напрямами розвитку ресторанного господарства. Тут висвітлені основні питання організації виробництва в ресторанному бізнесі. Спеціальні розділи присвячені практичним питанням організації постачання, складського господарства; детально описується організація роботи цехів, роздаткових ліній, у доступній формі висвітлене питання раціональної організації праці.

Матеріал, поданий з урахуванням вимог сучасного ресторанного бізнесу, дозволяє успішно засвоїти курс організації ресторанного господарства.

Для студентів вищих навчальних закладів, коледжів, керівників і працівників ресторанного господарства.

 
Теоретичні основи товарознавства PDF Друк e-mail
Вівторок, 26 квітня 2016, 14:25

Теоретичні основи товарознавстваБайдакова Л.І.

Теоретичні основи товарознавства: підручник для студентів вищих навчальних закладів / Л.І. Байдакова, І.М. Байдакова, Б.М. Губа , В.Я. Плахотін, О.В. Шегинський - Луцьк: Ред.-вид. Відділ ЛНТУ, 2016. - 284с.

ISBN 978-617-672-121-5

У підручнику розкриваються загальні питання товарознавства продовольчих та непродовольчих товарів: потреби і вимоги споживачів до товарів, споживні властивості товарів, якість і шляхи її дослідження, методи класифікації товарів, процеси при зберіганні товарів, збереження якості і маси товарів при товаропросуванні.

Підручник призначено для студентів вищих навчальних закладів, спеціальних середніх професійно-технічних навчальних закладів, які навчаються за напрямом підготовки «Товарознавство та торговельне підприємництво» та іншими суміжними спеціальностями.

Висловлюємо вдячність Ніколаєвій М.А. за використаний її матеріал в нашому підручнику.

 
Фінанси, гроші та кредит PDF Друк e-mail
Вівторок, 26 квітня 2016, 14:18

Фінанси, гроші та кредитК.Д. Гурова, О.Л. Шелест, І.В. Колупаєва. Фінанси, гроші та кредит: Навч. пос. - X.: Світ Книг, 2016. - 672 с.

ISBN 978-966-2678-29-1

Навчальний посібник містить теоретичні положення про фінанси, гроші та кредит, теми семінарських занять та основні питання, які необхідно розглянути при підготовці до практичних та семінарських занять; иаведено комплекс завдань, що розвивають аналітичні здібності студента, вміння приймати конкретні рішення з питань оптимальної організації фінансових відносин, грошового обігу та кредитування. З метою поглибленого вивчення окремих питань дисципліни наведені матеріали для самостійної роботи студентів.

Рекомендовано для студентів економічних спеціальностей, які навчаються за напрямом підготовки 6.030601 «Менеджмент» галузі знань 0306 «Менеджмент і адміністрування» усіх форм навчання; для фахівців, що вже мають досвід роботи і які прагнуть підвищити ефективність своєї діяльності для аспірантів і науковців, що спеціалізуються в різних областях управління й вирішенні наукової проблеми фінансової системи, грошового обігу та кредитування.

 
« ПочатокПопередня231232233234235236237238239240НаступнаКінець »

Сторінка 240 з 436
Google перекладач
Ukrainian Armenian Azerbaijani Belarusian Chinese (Simplified) English French Georgian German Italian Latvian Lithuanian Polish Russian Spanish Turkish
Ресторан. От идеи до первых чаевых
Основи товарознавства непродовольчих товарів
Банер
feed-image RSS
Оцініть якість обслуговування і компетентність співробітників бібліотеки