Електронні змісти книг
Системы неорганические, органические, социальные: свойства и принципы организации. |
|
|
|
Маца К.А.
Системы неорганические, органические, социальные: свойства и принципы организации. Монография. - К.: Издательство географической литературы «Обрії», 2008. - 196 с. Изложены исходные понятия и положения теории систем. Системность рассматривается как свойство и как способ существования материи и окружающего мира. Рассматриваются принципы организации систем и их проявления в неорганической, органической природе и обществе. Изложены основы системной методологии и методики системных исследований.
Для преподавателей, аспирантов, студентов вузов и тех, кто интересуется системной организацией окружающего мира. |
|
Теоретичні основи товарознавства |
|
|
|
Жук Ю.Т., Жук В.А., Гаврилишин В.В., Лукашов B.C., Кисляк Н.К., Орлова Н.Я.
Теоретичні основи товарознавства: Підручник / За заг. ред. д.т.н., сн.с, проф. Ю.Т. Жука-Львів: Компакт-ЛВ,2009.-480 с У підручнику викладено загальні питання, що стосуються товарів. Розкриваються основні поняття товарознавства: товар в економічній системі, об'єкти і суб'єкти в діяльності з товаром, потреби і вимоги споживачів до товарів, забезпечення потреб споживачів споживними властивостями товарів на основі формування відповідного асортименту. В зв'язку з цим розглядається характеристика основних споживних властивостей, методи класифікації товарів і питання аналізу асортименту за відповідними показниками. Розкривається методологія і методи визначення якості товару, збереження його під час руху на шляху від виробника до споживача. Значна увага приділена процесам, що відбуваються в товарах під впливом зовнішніх і внутрішніх чинників, способам консервування, пакування, зберігання та їх впливу на споживні властивості та товарні втрати. Приділена увага також і засобам інформації про товар, маркуванню, інформаційним знакам і товаросупроводжувальним документам.
Підручник призначено для студентів вищих навчальних закладів товарознавчих напрямів підготовки, слухачів післядипломного навчання, спеціалістів-практиків, які мають справу з товаром і споживачів товарів. |
Основи фізіології, гігієни харчування та проблеми безпеки харчових продуктів |
|
|
|
Павлоцька Л.Ф., Дуденко Н.В., Димитрісвич Л.Р.
Основи фізіології, гігієни харчування та проблеми безпеки харчових продуктів: Навчальний посібник. - Суми: ВТД «Університетська книга», 2007. - 441 с У посібнику наведені дані щодо білків, ліпідів, вуглеводів, вітамінів, мінеральних речовин, їх значення в харчуванні людини, рекомендовані середні норми в добових раціонах. Надається характеристика особливостей харчування різних верств населення (дітей та підлітків, людей похилого віку, студентів, різних професійних груп населення, людей, що контактують із шкідливими чинниками, та людей , що потребують дієтичного харчування). |
Фінанси зовнішньоекономічної діяльності |
|
|
|
Хомутснко В. П., Немченко В. В., Луценко І. С.
Фінанси зовнішньоекономічної діяльності: Навч. посіб. — К.: Центр учбової літератури, 2009. — 474 с
У навчальному посібнику головна увага зосереджена на розгляді сутності фінансів зовнішньоекономічної діяльності і їх ролі в інтеграційних процесах. Для цього у посібнику розглядаються проблеми системи управління фінансами зовнішньоекономічної діяльності, механізм митного регулювання та валютно-фінансовий механізм ЗЕД, фінансово-кредитні умови зовнішньоекономічних угод та оподаткування, зовнішні позики суб'єктів реального сектору економіки та платіжний баланс як макроекономічний індикатор ефективності зовнішньоекономічної діяльності країни, а також багато інших актуальних питань, пов'язаних ;і вступом України до СОТ.
Посібник розрахований на студентів, аспірантів, викладачів економічних спеціальностей вищих навчальних закладів, на всіх, хто цікавиться питаннями зовнішньоекономічної діяльності. |
Банківські операції: Підручник. — 3-тє вид., перероб. і доп. / А. М. Мороз, М. І. Савлук, М. Ф. Пуховкіна та ін.; За заг. ред. А. М. Мороза. — К.: КНЕУ, 2008. — 608 с.
Викладена методика здійснення банківських операцій, пов'язаних із формуванням ресурсів, готівковими і безготівковими розрахунками, кредитуванням, вексельним обігом, емісією та розміщенням цінних паперів, інвестиційною діяльністю, купівлею і продажем іноземної валюти, нетрадиційними банківськими послугами. Розглянуто питання створення, реєстрації І ліцензування комерційних банків, забезпечення їх фінансової стійкості.
Для студентів вищих навчальних закладів економічних спеціальностей «Фінанси і кредит», «Банківська справа», «Бухгалтерський облік», аспірантів, викладачів, спеціалістів банківської системи. |
|
|
|
Сторінка 421 з 436 |
|