02 | 05 | 2024
Науковцям
ВДС бібліотеки
Послуги бібліотеки
Інституційний репозитарій

URAN

Академічна доброчесність

Останні виставки
Останні новини
Електронні змісти книг
Системы неорганические, органические, социальные: свойства и принципы организации. PDF Друк e-mail

   Маца К.А.

  Системы неорганические, органические, социальные: свойства и принципы организации. Монография. - К.: Издательство географической литературы «Обрії», 2008. - 196 с.

   Изложены исходные понятия и положения теории систем. Системность рассматривается как свойство и как способ существования материи и окружающего мира. Рассматриваются принципы организации систем и их проявления в неорганической, органической природе и обществе. Изложены основы системной методологии и методики системных исследований.

   Для преподавателей, аспирантов, студентов вузов и тех, кто интересуется системной организацией окружающего мира.

 
Теоретичні основи товарознавства PDF Друк e-mail

   Жук Ю.Т., Жук В.А., Гаврилишин В.В., Лукашов B.C., Кисляк Н.К., Орлова Н.Я.

   Теоретичні основи товарознавства: Підручник / За заг. ред. д.т.н., сн.с, проф. Ю.Т. Жука-Львів: Компакт-ЛВ,2009.-480 с

   У підручнику викладено загальні питання, що стосуються товарів. Розкри­ваються основні поняття товарознавства: товар в економічній системі, об'єкти і суб'єкти в діяльності з товаром, потреби і вимоги споживачів до товарів, забезпе­чення потреб споживачів споживними властивостями товарів на основі формування відповідного асортименту. В зв'язку з цим розглядається характеристика основних споживних властивостей, методи класифікації товарів і питання аналізу асортимен­ту за відповідними показниками. Розкривається методологія і методи визначення якості товару, збереження його під час руху на шляху від виробника до споживача. Значна увага приділена процесам, що відбуваються в товарах під впливом зовнішніх і внутрішніх чинників, способам консервування, пакування, зберігання та їх впливу на споживні властивості та товарні втрати. Приділена увага також і засобам інфор­мації про товар, маркуванню, інформаційним знакам і товаросупроводжувальним документам.

   Підручник призначено для студентів вищих навчальних закладів товарознав­чих напрямів підготовки, слухачів післядипломного навчання, спеціалістів-практиків, які мають справу з товаром і споживачів товарів.

 
Основи фізіології, гігієни харчування та проблеми безпеки харчо­вих продуктів PDF Друк e-mail

   Павлоцька Л.Ф., Дуденко Н.В., Димитрісвич Л.Р.

   Основи фізіології, гігієни харчування та проблеми безпеки харчо­вих продуктів: Навчальний посібник. - Суми: ВТД «Університетська книга», 2007. - 441 с

   У посібнику наведені дані щодо білків, ліпідів, вуглеводів, ві­тамінів, мінеральних речовин, їх значення в харчуванні людини, рекомендовані середні норми в добових раціонах. Надається хара­ктеристика особливостей харчування різних верств населення (ді­тей та підлітків, людей похилого віку, студентів, різних профе­сійних груп населення, людей, що контактують із шкідливими чинниками, та людей , що потребують дієтичного харчування).

 
Фінанси зовнішньоекономічної діяльності PDF Друк e-mail

Фінанси зовнішньоекономічної діяльності

Хомутснко В. П., Немченко В. В., Луценко І. С.

Фінанси зовнішньоекономічної діяльності: Навч. посіб. — К.: Центр учбової літератури, 2009. — 474 с 

У навчальному посібнику головна увага зосереджена на розгляді сутності фінансів зовнішньоекономічної діяльності і їх ролі в інтеграційних процесах. Для цього у посібнику розглядаються проблеми системи управління фінансами зовнішньоекономічної діяльності, механізм митного регулювання та валютно-фінансовий механізм ЗЕД, фінансово-кредитні умови зовнішньоекономічних угод та оподаткування, зовнішні позики суб'єктів реального сектору економіки та платіжний баланс як макроекономічний індикатор ефективності зовнішньоекономічної діяльності країни, а також багато інших актуальних питань, пов'язаних ;і вступом України до СОТ.

Посібник розрахований на студентів, аспірантів, викладачів економічних спеціальностей вищих навчальних закладів, на всіх, хто цікавиться питаннями зовнішньоекономічної діяльності.

 
Банківські операції PDF Друк e-mail

Банківські операції

Банківські операції: Підручник. — 3-тє вид., перероб. і доп. / А. М. Мороз, М. І. Савлук, М. Ф. Пуховкіна та ін.; За заг. ред. А. М. Мороза. — К.: КНЕУ, 2008. — 608 с.

Викладена методика здійснення банківських операцій, пов'язаних із форму­ванням ресурсів, готівковими і безготівковими розрахунками, кредитуванням, вексельним обігом, емісією та розміщенням цінних паперів, інвестиційною дія­льністю, купівлею і продажем іноземної валюти, нетрадиційними банківськими послугами. Розглянуто питання створення, реєстрації І ліцензування комерцій­них банків, забезпечення їх фінансової стійкості.

Для студентів вищих навчальних закладів економічних спеціальностей «Фі­нанси і кредит», «Банківська справа», «Бухгалтерський облік», аспірантів, ви­кладачів, спеціалістів банківської системи.

 
« ПочатокПопередня421422423424425426427428429430НаступнаКінець »

Сторінка 421 з 436
Google перекладач
Ukrainian Armenian Azerbaijani Belarusian Chinese (Simplified) English French Georgian German Italian Latvian Lithuanian Polish Russian Spanish Turkish
Бизнес-путь: Билл Гейтс. 10 секретов самого богатого в мире бизнес-лидера
Основи наукових досліджень
Банер
feed-image RSS
Оцініть якість обслуговування і компетентність співробітників бібліотеки