08 | 05 | 2024
Науковцям
ВДС бібліотеки
Послуги бібліотеки
Інституційний репозитарій

URAN

Академічна доброчесність

Останні виставки
Останні новини
Електронні змісти книг
Соціологія PDF Друк e-mail
Соціологія

   Кузьменко Т. М.

   Соціологія. Навч. посіб. - К.: Центр учбової літератури, 2010. - 320 с.

   ISBN 978-611-01-0037-3

   У навчальному посібнику висвітлюються основні геми нормативного курсу соціо­логії, які викладаються студентам вищих навчальних закладів. У посібнику містяться матеріали з історії соціологічної думки, щодо організації та проведення емпіричного соціологічного дослідження, розглядається суспільство як соціальна система, соціальна структура суспільства та її елементи.

   Навчальний посібник включає перелік рекомендованої літератури, програму курсу, тести та завдання для перевірки знань.

 
Конфліктологія PDF Друк e-mail
Конфліктологія

   Балабанова Л. В., Савельева К. В.

   Конфліктологія: Навч. посібник. — К.: «Видавничий дім «Професіонал», 2009. — 280 с.

   ISBN 978-966-370-129-5

   Навчальний посібник містить найістотніші теоретичні і методологічні положення з актуальних конфліктологічних проблем. У навчальному посібнику висвітлено природу конфлікту, взаємозв'язок конфліктної ситуації та інциденту; визначено вплив особистих якостей на поведінку суб'єкта у конфлікті, розглянуто комунікаційні бар'єри, які призводять до конфліктів; розкрито сутність конфліктів у трудовому колективі та у невиробничій сфері; викладено алгоритм управління конфліктами в організаціях. Особливу увагу приділено методології управлінського впливу на наслідки конфліктів і питанням їх врегулювання, а також дослідженню конфліктності у системі «керівник-колектив».

   Навчальний посібник призначений для студентів, магістрів, аспірантів, викладачів вузів економічних спеціальностей, наукових працівників, керівників і фахів­ців підприємств, які зацікавлені у конструктивному управлінні конфліктами.

 
Фінансовий облік у банках PDF Друк e-mail
Фінансовий облік у банках

   Табачук Г. П., Сарахман О. М., Бречко Т. М.

   Фінансовий облік у банках: Навч. посіб. - К.: Центр учбової літератури, 2010. -424 с.

   ISBN 978-611-01-0048-9

   Навчальний посібник підготовлено відповідно до навчальної програми дисципліни «Фінансовий облік у банках» для студентів спеціальності «Банківські процеси і технології». У ньому викладено теоретичні і практичні основи організації і ведення бухгалтерського обліку в банках України та відображення в обліку основних операцій банків, зокрема операцій із залученими та запозиченими коштами, кредитних операцій, операцій з фінансовими інвестиціями, в іноземній валюті, з обслуговування платіжного обороту та інших.

   Матеріал викладено з урахуванням чинного законодавства і практики його засто­сування в Україні.

   Для студентів економічних ВНЗ, аспірантів, викладачів, практичних працівників банківської та фінансової сфер.

 
Статистика PDF Друк e-mail
Статистика

   Мармоза А.Т. Статистика: підручник [для студентів вищ. навч. закладів] / А. Т. Мармоза. - К.: Ельга-Н, КНТ, 2009. - 896 с. : табл. - Бібліогр. с. 889-890. - ISBN 978-966-373-504-7.

   Розглянуто предмет і метод статистики, статистичне спостереження, застосування статистичних групувань, абсолютних, відносних і середніх величин, показників варіації, рядів динаміки, індексів, вибіркового, дисперсійного і кореляційного методів при вивченні стану та розвитку сільського господарства.

   Висвітлено методологію збирання і аналізу статистичних даних про земельні ресурси, рослинництво, тваринництво, основні фонди, механізацію сільського господарства, трудові ресурси, собівартість продукції, валову і товарну продукцію. Значна увага приділена економіко-статистичному аналізу даних по сільському господарству.

   Окрема частина підручника присвячена основам соціально-економічної статистики, зокрема предмету і методу соціально-економічної статистики, системі національних рахунків, статистиці населення і рівню життя населення.

   Для студентів, викладачів, аспірантів і магістрів економічних спеціальностей вищих навчальних закладів.

 
Правознавство PDF Друк e-mail
Правознавство

   Правознавство: Навчальний посібник / За заг. ред. СМ. Тимченка, Т.О. Коломоєць. - 2-ге вид., стер.-Суми: ВТД «Університетська книга», 2008. - 554 с

   ISBN 978-966-680-293-7

   Навчальний посібник з правознавства містить основні положення з курсів теорії держави і права, історії держави і права України, конституційного, цивільного та інших галузей права. Посібник підготовлений на ґрунті сучасних досягнень юридичної науки, з урахуванням змін законодавства України.

   У навчальному посібнику зроблений акцент на ключові для кожного розділу категорії. В кінці розділів подаються тести для самоконтролю та рекомендована література.

   Розрахований на студентів неюридичних спеціальностей ви­щих навчальних закладів.

 
« ПочатокПопередня391392393394395396397398399400НаступнаКінець »

Сторінка 394 з 436
Google перекладач
Ukrainian Armenian Azerbaijani Belarusian Chinese (Simplified) English French Georgian German Italian Latvian Lithuanian Polish Russian Spanish Turkish
Драйв. Завести сотрудников и достичь выдающихся результатов
Кримінальне право України. Особлива частина
Банер
feed-image RSS
Оцініть якість обслуговування і компетентність співробітників бібліотеки