18 | 05 | 2024
Науковцям
ВДС бібліотеки
Послуги бібліотеки
Інституційний репозитарій

URAN

Академічна доброчесність
Головна Нові надходження книг Електронні змісти книг
Останні виставки
Останні новини
Електронні змісти книг

Книги та журнали, що надійшли до бібліотеки ПУЕТ за останній час.



Інформаційне право України PDF Друк e-mail
Понеділок, 10 липня 2017, 09:59

Інформаційне право України

Куліш А. М.

Інформаційне право України : навчальний посібник / А. М. Куліш, Т. А. Кобзєва, В. С Шапіро. - Суми : Сумський державний університет, 2016. - 108 с

ISBN 978-966-657-622-7

Навчальний посібник «Інформаційне право України» відповідає програмі вищих навчальних закладів 3-го рівнів акредитації. Чітке графічне виділення визначень та інших текстових блоків сприяє концентрації уваги студентів на вузлових інформаційних блоках.

У навчальному посібнику аналізуються базові принципи та положення інформаційного права, його основні інститути, розглядається правове регулювання основних видів інформаційних відносин та інформаційної діяльності тощо.

Навчальний посібник рекомендовано студентам юридичних вищих навчальних закладів. Він може бути корисним науковим і практичним працівникам, які займаються проблемами інформаційного права, інформаційних правовідносин та інформаційної діяльності.

 
Історія Легіону Українських Січових Стрільців. 1914-1918 PDF Друк e-mail
Понеділок, 10 липня 2017, 08:33

Історія Легіону Українських Січових Стрільців. 1914-1918

Думін О.

Історія Легіону Українських Січових Стрільців. 1914-1918. - [Текст] / Осип Думін. - [Передрук вид. 1936 р.] / ред. та авт. вступ, статті М. Шалата. - Дрогобич : Коло, 2016. - *58 + VI + 464 с : іл., схеми.

Українські Січові Стрільці (УСС) - військова формація, що постала на початку Першої світової війни як складова австро-угорської армії, проте основною, хай і не афішованою її метою була боротьба за українську державність. Прочуваючи це, австрійська влада дозволила формацію хіба із 2000 осіб, відтак, на наполегливі просьби, додала ще 500, хоча добровольців було близько 30 тисяч. Та й тих 2500 вона обмундирувала та озброїла абияк. І в таких невигодах січовики прославилися особливою героїкою - зокрема в битвах із московитами на Маківці (1915), на Лисоні (1916), під Мотовилівкою (1918). Не вдалося тоді «усусусам» вибороти Україні свободу, але вони надзвичайно багато зробили для наближення свободи, для піднесення національної свідомості українців.

У донедавні режимні часи згадувати УСС було суворо заборонено. Усе ж згадки ширилися підпільно і будили в патріотичних душах національно-державницьку думку.

Україна стужилася за докладними відомостями про УСС.

Для широкої громадськості перевидаємо (за львівським пер-шовиданням 1936 року) працю сотника «усусусів» Осипа Думіна «Історія Легіону Українських Січових Стрільців, 1914-1918» - найґрунтовніше, що є на цю тему, - і сподіємося, що ця праця додасть українцям, надто тим, які й сьогодні змушені воювати з московським агресором на сході України, енергії, завзяття, упевненості в цілковитій українській Перемозі.

Електронний зміст

 
Загальне бібліографознавство. Бібліографічні ресурси України PDF Друк e-mail
Понеділок, 10 липня 2017, 08:30

Загальне бібліографознавство. Бібліографічні ресурси України

Швецова-Водка Г. М.

Загальне бібліографознавство. Бібліографічні ресурси України : навч. посіб. для студентів спеціальності 029 «Інформ., бібл. та архів, справа» / Г. М. Швецова-Водка ; Рівнен. держ. гуманітар. ун-т. — Київ : Кондор-Видавництво, 2017. — 220 с

ISBN 978-617-7458-27-1

У навчальному посібнику охарактеризовано сучасний стан бібліографічних ресурсів України відповідно до їх поділу за основними видами бібліографії. Найбільшу увагу приділено поточній та ретроспективній національній (державній) бібліографії. Розглянуто також ресурси науково-допоміжної, рекомендаційної, видавничо-книготорговельної, бібліотечно-каталожної бібліографій та метабібліографії.

Навчальний посібник призначається студентам, які вивчають дисципліну «Бібліографознавство» за навчальним планом підготовки бакалаврів з інформаційної, бібліотечної та архівної справи.

 
Антитерористичне законодавство: поняття, система, шляхи вдосконалення PDF Друк e-mail
Понеділок, 10 липня 2017, 08:24

Антитерористичне законодавство: поняття, система, шляхи вдосконалення

Ємельянов В. П.

Антитерористичне законодавство: поняття, система, шляхи вдосконалення : монографія / В. П. Ємельянов. - X. : Право, 2016. - 88 с

ISBN 978-966-937-058-7

Монографія присвячена питанням протидії терористичним проявам правовими засобами. У виданні на підґрунті досягнень юридичної науки, аналізу чинного вітчизняного та зарубіжного законодавства і відповідних міжнародно-правових документів встановлюються недоліки й суперечливості антитерорис-тичного законодавства України та пропонуються науково обгрунтовані шляхи його вдосконалення.

Для студентів, аспірантів, викладачів юридичних вищих навчальних закладів і факультетів та практичних працівників.

 
Господарсько-правове регулювання фондових відносин в Україні PDF Друк e-mail
Понеділок, 10 липня 2017, 08:17

Господарсько-правове регулювання фондових відносин в Україні

Кологойда О. В.

Господарсько-правове регулювання фондових відносин в Україні : монографія. - К. : Видавництво Ліра-К, 2015. - 704 с

ISBN 978-966-2609-97-4

Монографія є першим в українському правознавстві комплексним дослідженням господарських відносин на фондовому ринку. Досліджено фондовий ринок як вертикально та горизонтально інтегровану систему фондових правовідносин між учасниками фондового ринку. На основі виділення та дослідження ознак обґрунтовано комплексну правову природу фондових правовідносин, запропоноване їх визначення та класифікація. Обґрунтовано концепцію фондового права України як підгалузі господарського права. Досліджено суб'єктний склад фондових правовідносин. Особливу увагу присвячено регулятивним та охоронним правовідносинам на фондовому ринку.

Монографія призначена для науковців, викладачів, аспірантів, студентів вищих юридичних навчальних закладів, суддів, практикуючих юристів.

 
« ПочатокПопередня211212213214215216217218219220НаступнаКінець »

Сторінка 220 з 436
Google перекладач
Ukrainian Armenian Azerbaijani Belarusian Chinese (Simplified) English French Georgian German Italian Latvian Lithuanian Polish Russian Spanish Turkish
Studio d A1. Deutsch als Fremdsprache
Сучасні фінансові ринки
Банер
Оцініть якість обслуговування і компетентність співробітників бібліотеки