17 | 05 | 2024
Науковцям
ВДС бібліотеки
Послуги бібліотеки
Інституційний репозитарій

URAN

Академічна доброчесність
Головна Інформація для читачів
Останні виставки
Останні новини
Останні новини
Година поезії PDF Друк e-mail
Вівторок, 28 березня 2017, 15:13

Поезія – це завжди неповторність,
якийсь безсмертний дотик до душі.
Ліна Костенко

У двадцять перший день весни, у день весняного рівнодення, людство відзначало Всесвітній день поезії… Насправді ж, поезія присутня в нашому житті кожного дня, саме життя в усіх його барвах, з його смутком та радістю – це поезія, та лиш обрані відчувають це, лиш обрані здатні творити, хоча Йосип Бродський говорив, що «не людина пише вірш, а кожен попередній вірш пише наступний».

28 березня в стінах читального залу бібліотеки ПУЕТ відбулась година поезії, година під’єднання до невидимої поетичної системи, година обміну енергією і теплом…

Свої улюблені поезії читали студенти третього та четвертого курсу спеціальності Документознавство та інформаційна діяльність, директор бібліотеки Садова Світлана Василівна, викладач кафедри ДІДЕС Оніпко Тетяна Володимирівна, аспірантка Оніпко Тетяна і співробітники відділу автоматизації та електронної обробки документів Пилаєва Ірина Аркадіївна та Гришко Світлана Іванівна.

Шарль Бодлер, Олександр Блок, Микола Гумільов, Нікола Вапцаров, Осип Мандельштам, Марина Цвєтаєва, Йосип Бродський, Володимир Сосюра, Василь Симоненко, Грицько Чубай, Ян Бжехва, Ліна Костенко, Юрко Іздрик, Мар’яна Савка, Анастасія Дмитрук… Кожне ім’я – неповторне… говорити про кожного можна багато, а читати поезії, мабуть, можна нескінченно…

Співробітники відділу обслуговування навчальної і наукової літератури підготували книжкову виставку, яку могли переглянути всі бажаючі.

 
Документальний триптих про М.М. Петренка PDF Друк e-mail
Середа, 15 березня 2017, 14:26

Документальний триптих про М.М. Петренка

14 березня 2017 року викладачі, студенти та співробітники ПУЕТ мали змогу переглянути документальний триптих, присвячений постаті Михайла Петренка (1817-1862), поета-романтика, визнання котрому принесла поезія “Небо”, яку було покладено в основу всесвітньо відомої української пісні-романсу, та поспілкуватися з його авторами – Шакіним Миколою Івановичем та Щибрею Леонідом Івановичем.

Співробітники відділу обслуговування навчальної і наукової літератури підготували книжкову виставку, яку всі бажаючі могли переглянути, а наостанок гості подарували бібліотеці ПУЕТ книгу авторства Леоніда Щибрі та Леся Ісаєва «Отаман Савонов», яку незабаром можна буде взяти на науковому абонементі бібліотеки.

 
«Тарас Шевченко – український художник, поет, мислитель» PDF Друк e-mail
Вівторок, 07 березня 2017, 00:00

 «Тарас Шевченко – український художник, поет, мислитель»

25 лютого (9 березня за новим стилем) 1814 року в метричній книзі церкви святого Іоана Богослова села Моринці Звенигородського повіту Київської губернії з’явився черговий запис: «У жителя села Моринці Григорія Шевченка та його дружини Катерини народився син Тарас». Священик, який молитвував і хрестив хлопчика, назвав його Тарасом, тому що того дня Церква вшановує пам’ять знаменитого константинопольського патріарха кінця VIII — початку IX століть святителя Тарасія. Ніхто, звісно, і гадки не мав, що це народжене під стріхою простої селянської хати хлоп’я стане колись найбільшим генієм України, поетом і художником, якого український народ поставить вище за всіх політиків, завойовників і можновладців.

Детальніше...
 
День інформації - березень 2017 PDF Друк e-mail
Понеділок, 27 лютого 2017, 09:45

Шановні викладачі, співробітники, магістри!

З 1 березня 2017 р. - 4 квітня 2017 р. у читальному залі для науковців (кім. 135) відбудуться "Дні інформації", на яких будуть представлені нові надходження документів (книги, періодичні та аудіовізуальні видання) до бібліотеки за минулий місяць. Запрошуємо переглянути виставку на тему: «Інформаційна безпека та інформаційні війни».

Час проведення - з 1000 - 1700 год.

 
Курси підвищення кваліфікації бібліотекарів - 2017 PDF Друк e-mail
Четвер, 23 лютого 2017, 14:25

З 23.02.17 р. розпочалися заняття на на курсах підвищення кваліфікації бібліотекарів на базі бібліотеки ВНЗ Укоопспілки “Полтавський університет економіки і торгівлі” за тематикою «Інноваційна діяльність бібліотек із забезпечення інформаційних потреб користувачів». Автори курсів Іванова Валентина Василівна, доктор економічних наук, професор та Науменко Ірина Олександрівна, завідувачка інформаційно-бібліографічним відділом бібліотеки університету проводять заняття за наступними темами: удосконалення або засвоєння нових бібліотечних послуг і розширення їх асортименту; удосконалення методів управління бібліотекою, організаційних соціальних аспектів управлінської діяльності; модернізація бібліотечних технологічних процесів, упровадження автоматизованих бібліотечних технологій; реалізація інновацій у довідково-бібліографічному та інформаційному обслуговуванні користувачів.

Після закінчення курсів бібліотекарі отримають свідоцтво про підвищення кваліфікації державного зразка.

Успішного вам навчання, колеги!

 
« ПочатокПопередня11121314151617181920НаступнаКінець »

Сторінка 19 з 44
Google перекладач
Ukrainian Armenian Azerbaijani Belarusian Chinese (Simplified) English French Georgian German Italian Latvian Lithuanian Polish Russian Spanish Turkish
Электронный учебник «ЧРЕЗВЫЧАЙНЫЕ СИТУАЦИИ: ЗАЩИТА НАСЕЛЕНИЯ И ТЕРРИТОРИЙ»
Корпоративне право України
Банер
Оцініть якість обслуговування і компетентність співробітників бібліотеки