28 | 04 | 2024
Науковцям
ВДС бібліотеки
Послуги бібліотеки
Інституційний репозитарій

URAN

Академічна доброчесність
Головна Нові надходження до електронної бібліотеки Електронні змісти книг Конституційно-правові основи розвитку та функціонування громадянського суспільства в Україні

Останні виставки
Останні новини
Конституційно-правові основи розвитку та функціонування громадянського суспільства в Україні PDF Друк e-mail

Конституційно-правові основи розвитку та функціонування громадянського суспільства в Україні

Лотюк О. С.

Конституційно-правові основи розвитку та функціонування громадянського суспільства в Україні : монограф. ; за ред. В. Л. Федоренка / О. С. Лотюк. – К. : Видавництво Ліра-К, 2016. – 336 с.

ISBN 978-617-7320-75-2

У монографії висвітлюються теоретико-методологічні та законодавчі аспекти конституційних основ громадянського суспільства, визначаються та систематизуються міжнародні стандарти забезпечення права людини на участь в управлінні державними справами та на свободу асоціацій і їх об’єднань, здійснюється типологія основних моделей конституційного регулювання взаємовідносин громадянського суспільства та держави, обґрунтовуються пропозиції щодо закріплення в Конституції України засад паритетного партнерства держави і громадянського суспільства в утвердженні прав і свобод людини, верховенства права та демократії. Значна увага приділяється генезису правової думки та правотворчої і правозастосовної практики функціонування громадянського суспільства в контексті розвитку конституціоналізму та конституційного права.

Виявляються та систематизуються основні функції громадянського суспільства, розкривається їх зміст. Досліджується структура громадянського суспільства та її складові. Визначаються особливості конституційно-правового статусу інститутів громадянського суспільства в Україні.

Розкривається зміст конституційно-правового механізму взаємодії громадянського суспільства та держави в Україні та зарубіжних державах, насамперед державах-учасницях ЄС, США, Швейцарії та ін. Досліджується потенціал партисипаторної демократії для сучасного конституційного державотворення та правотворення.

Для студентів, магістрів і докторантів вищих юридичних навчальних закладів, усіх, громадських діячів і представників громадських організацій і інших інститутів громадянського суспільства.

 
Google перекладач
Ukrainian Armenian Azerbaijani Belarusian Chinese (Simplified) English French Georgian German Italian Latvian Lithuanian Polish Russian Spanish Turkish
Румынский за 6 недель
Фінансовий нагляд в Україні: проблеми і перспективи розвитку
Банер
Оцініть якість обслуговування і компетентність співробітників бібліотеки