28 | 03 | 2024
Науковцям
ВДС бібліотеки
Послуги бібліотеки
Інституційний репозитарій

URAN

Академічна доброчесність
Головна Блоги Administrator Інструкція щодо обслуговування користувачів бібліотеки після зняття карантину
Останні виставки
Останні новини
2020.05.19 08:34:24
Administrator

Користувачам та бібліотекарям рекомендується залишатися в бібліотеці в масках і рукавичках. Доцільно організувати попередній запис на відвідування бібліотеки у визначений час телефоном або електронною поштою, щоб уникнути черг. Рекомендується встановити захисний бар'єр (наприклад, з оргскла) у контактній точці (наприклад, на бібліотечній кафедрі видачі) користувача з бібліотекарем. Необхідно дотримуватися безпечної відстані, якщо користувач виявляє симптоми хвороби або знаходиться у приміщенні без маски.

Не слід відкривати бібліотеку, навіть абонемент, якщо бібліотекарі не забезпечені масками, рукавичками та засобами для дезінфекції.

Після прийняття книг від користувача поверхню меблів, на якій лежали книги, необхідно щоразу дезінфікувати. Прийняті книги слід відкласти на карантин терміном від 10 до 14 днів у ящику, коробці, сумці або на окремих полицях на складі, в іншому приміщенні.

Ізольовані примірники повинні бути позначені датою повернення та виключені з обігу до закінчення карантину, після чого вони знову можуть бути видані читачам. У подальшому під час роботи з такими примірниками слід використовувати рукавички. Окремих карантинних кімнат не потрібно, оскільки вірус не поширюється сам по собі.

Повернені до бібліотеки документи не можна дезінфікувати засобами для дезінфекції.

Крім того, рекомендується провітрювати приміщення якомога частіше, дезінфікувати ящики для повернення книг (бібліобокси), дверні ручки, клавіатури, телефони, вимикачі світла та інші поверхні або предмети обладнання, які часто використовуються.

Детальніше про правила безпеки

Працівники бібліотеки повинні суворо дотримуватися принципів профілактики, оголошених Головною санітарною інспекцією та Міністерством охорони здоров’я.

На видному для користувачів місці слід розмістити інструкції з гігієни рук, дезінфекції рук, способів надягати та знімати захисні маски.

До скасування карантину не рекомендується відкривати читальні зали для користувачів. Не рекомендується також вільний доступ до карткових каталогів, фондів книг та журналів. Радимо заохочувати користувачів використовувати доступні ресурси в Інтернеті.

Якщо коронавірусна інфекція виявлена у працівників бібліотеки, необхідно діяти за інструкцією Міністерства охорони здоров’я.

Джерело: Biblioteka Narodowa, 16.04.2020.
Переклад: Лариса Лугова, віцепрезидентка
ВГО Українська бібліотечна асоціації



  
 



Google перекладач
Ukrainian Armenian Azerbaijani Belarusian Chinese (Simplified) English French Georgian German Italian Latvian Lithuanian Polish Russian Spanish Turkish
tagname; ?>
Электронный учебник «Бакалавр: Микроэкономика»
Кулинарная характеристика блюд
Банер
Оцініть якість обслуговування і компетентність співробітників бібліотеки