19 | 04 | 2024
Науковцям
ВДС бібліотеки
Послуги бібліотеки
Інституційний репозитарій

URAN

Академічна доброчесність
Головна
Електронні змісти книг

Книги та журнали, що надійшли до бібліотеки ПУЕТ за останній час.



Проектування бази геопросторових даних PDF Друк e-mail
Вівторок, 03 жовтня 2023, 11:52

Проектування бази геопросторових даних

Ладичук Д. О.

Проектування бази геопросторових даних : навч. посібник / Д. О. Ладичук, Н. М. Шапоринська ; 2-е вид., доп. і перероб. – Херсон : ОЛДІ-ПЛЮС, 2020. – 128 с.

ISBN 978-966-289-344-1

Навчальний посібник створений для отримання здобувачами вищої освіти практичних знань й базових навиків щодо проектування, створення і використання баз геопросторових даних при управлінні водними та земельними ресурсами.

Може бути корисний для фахівців сільського та водного господарства, землевпорядних організацій, наукових працівників, викладачів, здобувачів вищої освіти I, II та III рівнів.

 
Методи та системи штучного інтелекту: теорія та практика PDF Друк e-mail
Четвер, 28 вересня 2023, 11:15

Методи та системи штучного інтелекту: теорія та практика

Булгакова О. С, Зосімов В. В., Поздєєв В. О.

Методи та системи штучного інтелекту: теорія та практика: навчальний посібник / О. С. Булгакова, В. В. Зосімов, В. О. Поздєєв. – Херсон : «ОЛДІ-ПЛЮС», 2020. – 356 с.

ISBN 978-966-289-364-9

Навчальний посібник є складовою частиною курсу «Методи та системи штучного інтелекту» для студентів спеціальностей галузі знань 12 Інформаційні технології та спеціальності 113 Прикладна математика, який орієнтований на студентів підготовки ступеня бакалавр. В навчальному посібнику розглянуто моделі і методи, які застосовуються в системах штучного інтелекту. Значну увагу приділено питанням проектування систем штучного інтелекту, розгляду основних напрямів розвитку інтелектуальних систем. Всі головні положення підручника розглядаються з використанням навчальних прикладів і ілюструються графічними матеріалами.

В навчальному посібнику викладено основний курс лекцій, практичні заняття з курсу, лабораторні роботи та завдання для самостійної роботи.

 
Інтелектуальна власність та авторське право PDF Друк e-mail
Середа, 27 вересня 2023, 14:00

Інтелектуальна власність та авторське право

Інтелектуальна власність та авторське право: Навч. посіб. для студ. вищих закладів освіти. / І. М. Чістякова, І. Б. Кривдіна, Д. В. Буряк, В. П. Кубко, О. В. Гегечкорі, Д. Д. Татакі, О. О. Татакі, Т. О. Чернов. - 2-ге вид., перероб. і доповн. – Київ : Каравела, 2022. – 204 с.

ISBN 978-966-222-993-8

Навчальний посібник підготовлено з урахуванням сучасних стандартів у викладанні правових дисциплін. Теоретичний матеріал відповідає програмі дисципліни «Інтелектуальна власність та авторське право». Крім загальних питань, у посібнику є рекомендована література і контрольні запитання, які можуть бути використані студентами при підготовці до занять.

Для студентів неюридичних спеціальностей вищих закладів освіти, аспірантів, викладачів, усіх, хто цікавиться питаннями інтелектуальної власності та авторського права.

 
Архітектура комп’ютера. Частина 1 PDF Друк e-mail
Середа, 27 вересня 2023, 11:07

Архітектура комп’ютера. Частина 1

Архітектура комп’ютера. Частина 1: навчальний посібник / Кравченко Ю. В., Лещенко О. О., Герасименко О. Ю., Труш О. В., Дахно Н. Б. – Київ.: КНУ імені Тараса Шевченка, 2022. – 220 с.

ISBN 978-966-96914-4-6

В навчальному посібнику представлені матеріали з питань організації, побудови та функціонування комп'ютерів. Розкриті такі основні аспекти: представлення команд та даних в комп'ютері, архітектура фон Неймана, принципи побудови команд та даних, загальна будова мікропроцесорів, основні типи архітектур процесорів, поняття конвеєрів та виникнення конфліктів у ньому.

Посібник орієнтований на студентів технічних спеціальностей закладів вищої освіти.

 
Інформатика. Комп'ютерна техніка. Комп'ютерні технології, 2021 PDF Друк e-mail
Середа, 27 вересня 2023, 10:06

Інформатика. Комп'ютерна техніка. Комп'ютерні технології

В. А. Баженов, П. П. Лізунов, А. С. Резніков, та інші.

Інформатика. Комп'ютерна техніка. Комп'ютерні технології: Підручник. 7-ме вид. – К.: Каравела, 2021. – 496 с.

ISBN 978-966-801-905-9

Підручник містить основи концепції та методів інформатики, які реалізовані в сучасному апаратному та програмному забезпеченні комп'ютерів. Розглянуто роботу операційних систем Windows XP та Linux. В доступній формі описано принципи роботи з програмами сімейства Microsoft Office: Word, Excel, Access, PowerPoint. Описано роботу з програмами оптичного розпізнавання, перекладу та перевірки правопису тексту. Окремий розділ присвячено питанням комп'ютерної графіки. Значну увагу приділено програмуванню в середовищі Object Pascal. Також розглянуто основи мережних технологій, роботу в глобальній мережі Internet та Web-технології.

Для студентів вищих навчальних закладів гуманітарних, соціально-економічних, інженерно-технічних, медичних, педагогічних та природничих спеціальностей, аспірантів та викладачів, а також усіх тих, хто вирішив зробити досягнення інформаційних технологій повноправним елементом свого арсеналу професійних інтересів.

 
« ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець »

Сторінка 8 з 436