28 | 03 | 2024
Науковцям
ВДС бібліотеки
Послуги бібліотеки
Інституційний репозитарій

URAN

Академічна доброчесність
Головна
Електронні змісти книг

Книги та журнали, що надійшли до бібліотеки ПУЕТ за останній час.



Теорія ймовірностей та математична статистика з використанням табличного процесора MS Excel PDF Друк e-mail
П'ятниця, 03 листопада 2023, 08:25

Теорія ймовірностей та математична статистика з використанням табличного процесора MS Excel

Бишевець Н. Г.

Теорія ймовірностей та математична статистика з використанням табличного процесора MS Excel: навчальний посібник / H. Г. Бишевець, Н. В. Омецинська, Т. В. Юсипів – Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2021. – 234 с.

ISBN 978-966-992-366-0

В основу цього підручника покладено багаторічний досвід викладання предмету «Теорія ймовірностей та математична статистика». Він призначений для вивчення теоретичної складової предмету та одночасного закріплення цих знань на практиці. Як універсальний інструмент для обчислень в підручнику використовується популярний табличний процесор MS Excel.

У кінці кожного розділу підручника подано елементарні задачі для самостійного розгляду та розв’язування. Необхідні для них обчислення рекомендується виконувати в табличному процесорі MS Excel. Задачі покликані насамперед розвинути у читача необхідне (ймовірнісне) мислення, без якого неможлива ефективна робота з дослідження та моделювання реальних процесів, а також для встановлення зв'язку між теоретичними та практичними аспектами предмету.

Автори сподіваються, що підручник стане у пригоді не лише при вивченні предмету «Теорія ймовірностей та математична статистика», а й у застосуваннях його до конкретних прикладних задач.

 
Фізико-хімічні методи обробки сировини і харчових продуктів PDF Друк e-mail
Субота, 28 жовтня 2023, 10:18

Фізико-хімічні методи обробки сировини і харчових продуктів

Соколенке A. I.

Фізико-хімічні методи обробки сировини і харчових продуктів: підруч. для студ. ВНЗ / Соколенко А. І., Піддубний В. А., Гіджеліцький В. М. та ін. – К.: Кондор-Видавництво, 2015. – 324 с. – іл., табл.

ISBN 978-617-7278-05-3

Викладено поняття про енергетичні поля впливу, оброблення харчових продуктів опроміненням, змінним електричним струмом, магнітними полями, акустичними методами, а також засоби стерилізації, консервування, хімічного оброблення продукції тощо, спрямовані на забезпечення подовження терміну зберігання і зменшення втрат готової продукції, збереження її якісних показників. Викладено матеріали, які стосуються новітніх досліджень вакуумної обробки середовищ, обробки рідинних або вологонасичених середовищ в умовах технологій різкого зниження тисків та впливів осмотичних тисків на стабілізацію продуктів харчування. Наводяться методи, технології та обладнання для оброблення продукції, прогнозуються напрями удосконалення методів оброблення.

Видання призначено для студентів вищих навчальних закладів, а також може бути використано інженерно-технічними працівниками харчових виробництв, конструкторських бюро, науковими співробітниками.

 
Дитяча психологія PDF Друк e-mail
Четвер, 26 жовтня 2023, 15:08

Дитяча психологія

Дуткевич Т. В.

Дитяча психологія. Навч. посіб. – К.: Центр учбової літератури, 2012. – 424 с.

ISBN 978-611-01-0323-7

У навчальному посібнику розглянуто принципи, методи, основні поняття дитячої психології; розкрито закономірності психічного розвитку дитини від народження до юнацького віку, аналізуються психологічні особливості спілкування, діяльності, пізнавальних та емоційно-вольових процесів, а також особистості дитини. Зміст посібника складається з текстів лекцій до всіх тем, передбачених навчальною програмою, словника основних понять та списку літератури.

Навчальний посібник рекомендується студентам спеціальностей "Дошкільна освіта", "Психологія", "Практична психологія", може використовуватись викладачами однойменної дисципліни, педагогами і психологами дошкільних й загальноосвітніх закладів.

 
Інформатика: візуальне програмування PDF Друк e-mail
Вівторок, 10 жовтня 2023, 13:43

Інформатика: візуальне програмування

Булгакова О. С., Зосімов В. В., Броницька Н. А., Танкова Н. В.

Інформатика: візуальне програмування: навчально-методичний посібник / О. С. Булгакова, В. В. Зосімов, Н. А. Броницька, Н. В. Танкова; за ред. О. С. Булгакової. –Стереотип, вид. – Херсон : ОЛДІ-ПЛЮС, 2020. – 312 с.

ISBN 978-966-289-039-6

Навчальний посібник є складовою частиною курсу інформатики, який орієнтований на студентів підготовки освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавр. Розглянуто основи програмування мовою Object Pascal у середовищі Delphi 7. У посібнику викладено основний курс лекцій, практичні заняття з курсу та лабораторні роботи, які передбачаються при вивченні цього матеріалу за кредитно трансферною системою організації навчального процесу. Набір запропонованих тем охоплює всі аспекти створення повноцінних програм. Кожна тема присвячена окремому колу задач та містить докладний опис засобів, які використовуються. Детально описано технологію створення проектів.

Для студентів педагогічних та класичних вищих навчальних закладів, а також викладачів та спеціалістів в галузі об’єктно-орієнтованого програмування.

 
Вища математика у 2 ч. PDF Друк e-mail
Вівторок, 03 жовтня 2023, 15:08

Вища математика у 2 ч.

Вища математика : навчальний посібник : у 2 ч. / Ф. М. Лиман, В. Ф. Власенко, С. В. Петренко та ін.; за заг. ред. Ф. М. Лимана. – Суми : Університетська книга, 2023. – 614 с.

ISBN 978-966-680-230-9

У посібнику поєднано теоретичну і практичну складові курсу вищої математики. Повністю забезпечено першу частину курсу, що включає елементи теорії визначників, матриць, систем лінійних рівнянь, векторної алгебри, аналітичної геометрії, теорії многочленів, та другу частину курсу, що включає елементи диференціального та інтегрального числення, теорії диференціальних рівнянь, теорії рядів, теорії ймовірностей та математичної статистики.

Для студентів вищих навчальних закладів, які вивчають вищу математику як загальноосвітній предмет.

 
« ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець »

Сторінка 7 з 436