29 | 03 | 2024
Науковцям
ВДС бібліотеки
Послуги бібліотеки
Інституційний репозитарій

URAN

Академічна доброчесність
Головна
Електронні змісти книг

Книги та журнали, що надійшли до бібліотеки ПУЕТ за останній час.



Формування інституційного середовища модернізації економіки старопромислових регіонів України PDF Друк e-mail
Середа, 31 січня 2024, 20:35

310124

Формування інституційного середовища модернізації економіки старопромислових регіонів України: монографія / В. I. Ляшенко. I. Ю. Підоричева. В. Н., Антонюк та ін.; HAН України. Ін-т економіки пром-cтi. Київ, 2022. 472 с.

ISBN 978-6I7-14-0009-2

У монографії досліджено комплекс теоретичних, науково-методологічних підходів до формування інституційного середовища пост- і неоіндустріальної модернізації економіки старопромислових регіонів України та становления peгioнальних інноваційних екосистем. Визначено теоретико-методологічні засади формування інноваційних екосистем України. Здійснено комплексну оцінку інноваційної діяльності промисловості в контексті розвитку інноваційних екосистем у розрізі галузей i регіонів. Обгрунтовано концептуальні положения щодо розвитку інноваційних екосистем старопромислових регіонів України в умовах глобалізації та європейської інтеграції. Розроблено теоретико-методологічні засади формування інституційного середовища, що сприяє цифровій модернізації економіки старопромислових регіонів. Розширено виробничу функцію Кобба-Дугласа шляхом включення інноваційних чинників для визначення інноваційного внеску в економічне зростання. Запропоновано стратегічні сценарії інноваційного розвитку за принципом «майбутнє визначається траекторією в майбутнє» з урахуванням меж безпечного існування. Обгрунтовано концептуальні положення щодо діялъності інститутів регіонального розвитку. Розроблено iнституційні засади стимулювання смарт-спеціалізації та комплексу засобів, які сприяють розвитку підприємництва в об'єднаних територіальних громадах.

Монографія підготовлена за результатами виконання НДР «Формування інституційного середовища модернізації економіки старопромислових регіонів України» (номер держреєстрації 0118U0044901.

 
Матеріалознавство (для архітекторів та дизайнерів) PDF Друк e-mail
Середа, 31 січня 2024, 09:13

30012401

Пушкарьова К. К., Кочевих М. О., Гончар О. Л., Бондаренко О. П.

Матеріалознавство (для архітекторів та дизайнерів): Підручник / За редакцією д. т. н., проф. К. К. Пушкарьової. – К.: Видавництво Лipa-K, 2012. – 592 с.

ISBN 978-966-2609-06-6

У підручнику представлені основні положення сучасного матеріалознавства, що базуються на принципах композиційної побудови будівельних матеріалів. Розглянуто втілення будівельних матеріалів в архітектурні рішення минулого, а також вплив матеріалів та нових технологій на архітектуру майбутнього. Наведено основні види будівельних матеріалів i виробів, їx склад, структуру, властивості, особливості отримання та застосування в екстер'єрі та інтep'єpi будівель i споруд. Особлива увага приділена будівельним матеріалам різного функціонального призначення — конструкційним, теплоізоляційним, покрівельним та гідроізоляційним, оздоблювальним, акустичним, а також матеріалам для проведения ремонтних i реставраційних po6iт з урахуванням їх переваг та недоліків.

Призначений для студентів, які навчаються за напрямом 6.060102 — «Архітектура» за спеціальностями «Архітектура будівель i споруд», «Містобудування» та «Дизайн архітектурного середовища» вищих навчальних закладів, а також спеціалістів, які працюють у галузі будівництва та архітектури.

 
Матеріалознавство PDF Друк e-mail
Понеділок, 29 січня 2024, 10:46

Матеріалознавство: Навчальний посібник

Більченко О. В., Дудка О. I., Лобода П. I.

Матеріалознавство: Навчальний посібник. – К: Кондор, – 2009. – 154 с.

ISBN 978-966-351-216-7

Даний навчальний посібник підготовлено відповідно до навчальної програми курсу "Матеріалознавство" для студентів-заочників машинобудівних та металургійних спеціальностей. Вiн містить програму навчальної дисципліни, методичні рекомендації по її засвоенню та контрольні запитання для самоперевірки.

 
Українська мова фахового спрямування PDF Друк e-mail
П'ятниця, 26 січня 2024, 20:48

26012401

Л. Г. Погиба, Т. О. Грибіниченко, Л. М. Голіченко

Українська мова фаховою спрямування. Підручник / Л. Г. Погиба, Т. О. Грибіниченко, Л. М. Голіченко. – К.: Кондор, 2011. – 352 с.

ISBN 978-966-351-338-6

Відповідно до програми Міністерства освіти i науки України "Українська мова за професійним спрямуванням" для вищих навчальних закладів, укладено цей підручник з метою допомогти викладачам i студентам (курсантам, слухачам) удосконалити навички у володінні усним i писемним фаховим мовленням, набути знания i вміння у користуванні різними стилями літературної мови.

Підручник містить теоретичний матеріал відповідно до визначених Miнiстepcтвом тем, різноманітні завдання для аудиторних, самостійних та індивідуальних занять, зразки контрольних, модульних контрольних poбiт, тести. Дібрані завдання i рекомендована література допоможуть у підготовці до практичних занять, у проведенні дискусій з обговорення фахових проблем, у набутті навичок публічного виступу, у самостійній роботі зі статтею, посібником, підручником, у написанні наукових poбiт різних жанрів, у вдосконаленні грамотності, розширенні ерудованості.

Для педагогів-словеснків, студентів (курсантів, слухачів) вищих навчальних закладів військового, юридичного, медичного, фінансово-економічного, міжнародних Відносин, педагогічного, мистецького (театр, кіно, архітектура, живопис) спрямування, для старшокласників середніх спеціальних навчальних закладів з профоріентаційною метою, для факультетів україністики зарубіжних навчальних закладів. Для всіх шанувальників української державної мови.

 
Українська мова за професійним спрямуванням PDF Друк e-mail
П'ятниця, 26 січня 2024, 18:45

24012502

Шевчук С. В., Клименко I. B.

Українська мова за професійним спрямуванням: Підручник. 2-ге вид., виправ. i доповнен. К.: Алерта, 2011. 696 с.

ISBN 978-617-566-030-0

Підручник укладено відповідно до типової програми дисципліни «Українська мова (за професійним спрямування)», затвердженої наказом МОН України від 21.12.2009 № 1150. Структурування матеріалу здійснено відповідно до кредитно-модульної системи організації навчального процесу. Теоретичний i практичний матеріал згруповано у три змістові модулі.

Система вправ i завдань допоможе майбутнім фахівцям набути умінь i навичок професійного спілкування на граматичному, лексичному, стилістичному рівнях. Після кожної теми вміщено запитання i завдання для самоконтролю, індивідуалъні проблемні завдання, теми рeфepaтiв i наукових повідомленъ, які сприятимуть закріпленню вивченого.

Для студентів вищих навчальних закладів ycix piвнiв акредитації, тих, хто прагне високої культури спілкування на професійному piвнi.

 
« ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець »

Сторінка 3 з 436