Електронні змісти книг
Вівторок, 16 листопада 2010, 17:15 |

Бухгалтерський облік. Навч. посіб. / Ю. А. Верига, М. О. Виноградова, Т. В. Гладких О. С. Русакова, А. Ж. Пшенична. Н. В. Фірсова / За заг. род. проф. Ю. А.Всриги – К : Центр учбової літератури. 2010. – 500 с.
ISBN 978-966-364-708-1
У навчальному посібнику розглядаються теоретичні основи бухгалтерського обліку та методика обліку активів, власного капіталу, зобов'язань, витрат, доходів і фінансових результатів діяльності підприємства, а також питання основ побудови змісту та методики складання фінансової звітності. Навчальний посібник призначено для самостійного вивчення дисципліни за кредитно-модульною системою організації навчального процесу студентами вищих навчальних закладів 3-4 рівнів акредитації та сприяє зміцненню пізнавальних і практичних умінь, прищеплює навички самостійної роботи Він також може бути використаний студентами вищих навчальних закладів 1-2 рівня акредитації та бути корисним усім, хто цікавиться загальною методикою бухгалтерського обліку на підприємстві.
Автори вдячні рецензентам за зауваження та пропозиції. |
|
Бухгалтерський облік на ринках споживчої кооперації |
|
|
|
Вівторок, 16 листопада 2010, 17:10 |
 В. Озеран, П. Куцик, А. Волошин, Н. Трушина.
Бухгалтерський облік на ринках споживчої кооперації: Навч. посіб. — Львів: Видавництво Львівської комерційної академії, 2010. - 311 с ISBN 978-966-1537-77-3
У посібнику розглянуто організаційні засади діяльності ринків системи споживчої кооперації України, порядок визначання цін і тарифів на їх платні послуги, методику визначення та відображення в обліку ринкового збору. Викладено питання документального оформлення та бухгалтерського обліку грошових коштів у касі, на рахунках у банках, операцій з грошовими документами та розрахунків з покупцями, дебіторами і кредиторами за поточними зобов'язаннями. Розкрито порядок документального оформлення, синтетичного й аналітичного обліку операцій торгово-закупівельної та виробничої діяльності ринків і закладів ресторанного господарства, обліку транспортно-заготівельних витрат і торговельної націнки, звітності матеріально відповідальних осіб, організаційних засад проведення інвентаризації товарів, продуктів і тари та відображення їх результатів в обліку. Розглянуто класифікацію та зміст витрат операційної діяльності ринків і методику їх обліку за видами діяльності, розкрито методику обліку доходів і фінансових результатів операційної діяльності ринків. Викладення тексту поєднується з ілюстративним матеріалом (рисунками, первинними документами, обліковими регістрами).
Посібник призначений для студентів всіх освітньо-кваліфікаційних рівнів, що навчаються за спеціальністю "Облік і аудит", аспірантів, викладачів, бухгалтерів і спеціалістів ринків, торговельних і заготівельних підприємств та закладів ресторанного господарства системи споживчої кооперації України, а також для всіх інших, кого цікавить проблематика бухгалтерського обліку ринків. |
Матеріалознавство та основи технології переробки природної сировини у непродовольчі товари |
|
|
|
Вівторок, 16 листопада 2010, 16:56 |
 Астапова Г. В. Матеріалознавство та основи технології переробки природної сировини у непродовольчі товари: навч. пос. для студ. вищ. навч. закл./ [ Г. В. Астапова, К. А. Астапова, Л. Г. Саркісян та in.] - К: Центр учбової літератури, 2009. - 120 с- ISBN 978-966-364-866-8
Надано принципово нову комплексну характеристику матеріалознавства природних ресурсів і сировини.
Обгрунтовано систему взаємодії механізму використання відтворення природних ресурсів та управління еколого-економічної діяльності. Технологічні основи переробки природної сировини у непродовольчі товари та принципи раціонального природокористування й відтворення природних ресурсів. |
Інфраструктура товарного ринку: продовольчі товари |
|
|
|
Вівторок, 16 листопада 2010, 16:54 |
 Інфраструктура товарного ринку: продовольчі товари : підручник / за ред. О.О. Шубіна. — К. : Знання, 2009. — 564 с.
ISBN 978-966-346-500-5
Висвітлено найважливіші особливості інфраструктури товарного ринку продовольчих товарів, досліджено його елементи з позицій загальних методологічних принципів і практики функціонування певних груп продовольчих товарів. Розкрито найбільш загальні сучасні характеристики харчових продуктів, логістичні підходи до їх зберігання і продажу. Особливе місце відведено розгляду впливу на стан інфраструктури таких чинників, як зростання конкуренції, відмінності у рівні доходів різних верств населення, забруднення навколишнього природного середовища. Окремі розділи присвячено ринкам екологічно чистих і функціональних продовольчих продуктів. Знання інфраструктури ринку продовольчих товарів, розуміння особливостей його динаміки дають можливість фахівцям вчасно виявляти тенденції у його змінах і таким чином уникати ризику і здобувати перевагу на певному товарному ринку.
Для студентів економічних спеціальностей, аспірантів і викладачів вищих навчальних закладів. Книга буде корисною також науковцям і фахівцям-практикам у сфері товарного обігу, комерційної діяльності, маркетингу. |
Вівторок, 16 листопада 2010, 16:53 |
 Савельев Є.В.
Міжнародна економіка: Підручник. — 3-тє вид., перероб. і доп. — К.: Знання, 2008. — 622 с. ISBN 978-966-346-445-9
У підручнику розглядається теорія міжнародної торгівлі та фінансів як концепція неокласичного синтезу "мейнстрим" (mainstream), що об'єднує положення неокласичної і неокейнсіанської моделей, включаючи досягнення "нових класиків", і теорію раціональних очікувань. Розкриваються основи міжнародного поділу праці, його вплив на національну економіку, гіпотези, які пояснюють рух товарів і переміщення факторів виробництва міме країнами, концепції торгової рівноваги, прибутку від торгівлі та митної політики. Проаналізовано проблеми у сфері зовнішньої торгівлі, пов'язані з макроекономічними цілями, і монетарні аспекти економічної політики. Особливу увагу приділено платіжному балансу, механізму його врівноваження, валютному ринку та обмінному курсу. Значне місце відведено політиці стабілізації у відкритій економіці (за фіксованого і гнучкого валютних курсів, за постійних і змінних цін на товари). Характерною особливістю підручника є широке використання формально-математичних методів у висвітленні теоретичних постулатів міжнародної економіки. Теоретичні підвалини викладено на основі широкого залучення матеріалів практики господарювання України та європейських країн.
Для магістрантів, які навчаються за спеціальностями "Міжнародна економіка" або "Державна служба". Книга буде корисною також науковцям та економістам-практикам підприємств, банків, державних установ. |
|
|
|
Сторінка 362 з 409 |
|