24 | 04 | 2024
Науковцям
ВДС бібліотеки
Послуги бібліотеки
Інституційний репозитарій

URAN

Академічна доброчесність

Останні виставки
Останні новини
Електронні змісти книг
Основи алгоритмізації та програмування мовою Cі PDF Друк e-mail

Основи алгоритмізації та програмування мовою Cі

Злобін Г. Г. Основи алгоритмізації та програмування мовою Cі. Підручник. – Київ : Видаництво «Каравела»; ЛНУ імені Івана Франка, 2022. – 168 с.

ISBN 978-966-8019-47-0

У підручнику викладені основи алгоритмізації та програмування мовою Сі. Підручник складається з двох частин, розділів і додатків. Частина І (1-10 розділи) – це повний курс програмування мовою Сі. Розглянуті всі засоби мови Сі, які не залежать від реалізацій в компіляторах для ПЕОМ, робочих станцій і мережевих серверів. У Частині II (ІІ.1-ІІ.6 розділи) викладені методи запису алгоритмів та базові задачі з розробки алгоритмів. У додатках (1-4) подана інформація про використання позиційних систем числення в обчислювальні техніці та короткі інструкції щодо роботи з вільнопоширюваними оболонками програмування Geany, Code::Blocks та програму побудови графіків gnuplot.

Для студентів, викладачів вищих закладів освіти та бажаючих самостійно опанувати програмування мовою Сі.

 
Дискретна математика, Борисенко О. А. PDF Друк e-mail

Дискретна математика

Борисенко О. А.

Дискретна математика : підручник / О. А. Борисенко. – Суми : Університетська книга, 2023. – 255 с.

ISBN 978-966-680-376-7

У підручнику, який складається з чотирьох частин і додатків, послідовно викладені елементарні питання теорії множин, логіки, комбінаторики та систем числення. Матеріал викладається конспективно за темами лекцій з великою кількістю прикладів.

У першій частині посібника викладені основні поняття теорії множин і операції з ними.

У другій частині розглядаються елементи математичної логіки. Особлива увага звертається на диз’юнктивні і кон’юнктивні нормальні форми логічних функцій та методи їх мінімізації.

Третя частина містить елементарні комбінаторні конфігурації і біном Ньютона.

У четвертій частині подається теорія і практика сучасних позиційних систем числення.

Для студентів за напрямками підготовки "Електроніка", "Інформатика", "Автоматика".

 
Інтелектуальні інформаційні системи: структура і застосування PDF Друк e-mail

Інтелектуальні інформаційні системи: структура і застосування

Величко О. М.

Інтелектуальні інформаційні системи: структура і застосування : підручник / О. М. Величко, Т. Б. Гордієнко. – Херсон : Олді+, 2022. – 728 с.

ISBN 978-966-289-552-0

Підручник присвячений питанням створення і застосування інформаційних систем, їхнім основним структурним елементам. У ньому викладені основні поняття і загальні положення, питання створення та експлуатації, проєктування інформаційного забезпечення, архітектури та моделювання, тестування та якості інформаційних систем, особливостей інтелектуальних інформаційних систем та їх застосування для підприємств і організацій, підтримки прийняття рішень.

У підручнику спеціальна увага приділена структурі інформаційних систем, розглянуті питання щодо інтерфейсів користувача інформаційних систем, їх тестування й особливостей інтелектуальних інтерфейсів користувача, алгоритмів обробки даних, інтелектуального аналізу даних в інформаційних системах, їхніх баз даних і знань.

Підручник доцільно використовувати в навчальному процесі для викладання дисциплін за спеціальністю «Системний аналіз» у закладах вищої освіти Крім того, він може бути корисним для працівників науково-дослідницьких організацій, які бажають підвищити свій професійний рівень із питань створення та застосування інтелектуальних інформаційних систем.

 
Основи системного аналізу і прийняття оптимальних рішень PDF Друк e-mail

Основи системного аналізу і прийняття оптимальних рішень

Величко О. М.

Основи системного аналізу і прийняття оптимальних рішень : підручник / О. М. Величко, Т. Б. Гордієнко. – Херсон : ОЛДІ-ПЛЮС, 2022. – 672 с.

ISBN 978-966-992-553-7

Підручник присвячений основам системного аналізу і прийняттю оптимальних рішень. Основною метою підручника є забезпечення викладання дисциплін за спеціальністю «Системний аналіз». У ньому викладені основні поняття системного аналізу, його методологія , основні методи та їх застосування. Розглянуті питання моделювання систем, методи оптимізації складних ієрархічних систем.

Окремо у підручнику розглянуті питання щодо теоретичних основ прийняття рішень, методологія розв’язання багатокритеріальних задач, методологія прийняття рішень в умовах ризику і невизначеності, питання щодо особливостей прийняття рішень. У ньому викладені питання щодо консолідації інформації для прийняття рішень, особливості застосування консолідованої інформації, основи менеджменту і систематизації знань.

Підручник доцільно використовувати у навчальному процесі для технічних спеціальностей закладів вищої освіти. Крім того, він може бути корисний для працівників науково-дослідницьких організацій, які бажають підвищити свій професійний рівень у галузі системного аналізу і прийняття оптимальних рішень.

 
Програмування на C++ в прикладах і задачах PDF Друк e-mail

Програмування на C++ в прикладах і задачах

Васильєв О.

Програмування на C++ в прикладах і задачах : Навч. посіб. / О. Васильєв. – Київ : Видавництво Ліра-К, 2023. – 382 с.

ISBN 978-617-7507-41-2

Книга присвячена мові програмування C++. Це мова професійного програмування, яка знаходить широке застосування при розв’язанні самих різноманітних задач, від фінансових розрахунків до моделювання складних систем і космічних розробок. Для більшості програмістів шлях до професії починається саме з вивчення мови C++.
Книга складається із тематично підібраних прикладів і задач, котрі перекривають всі основні розділи та питання, важливі при вивченні мови програмування C++. Матеріал подається в простій формі, адаптованій для вивчення мови програмування в найкоротші терміни. Представлена велика кількість оригінальних програм, які в повній мірі розкривають красу та потужність мови C++.

Книга буде корисною для студентів, викладачів, інженерів, науковців та всіх, хто вивчає мову програмування C++ самостійно.

 
« ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець »

Сторінка 9 з 436
Google перекладач
Ukrainian Armenian Azerbaijani Belarusian Chinese (Simplified) English French Georgian German Italian Latvian Lithuanian Polish Russian Spanish Turkish
Ресторанный практикум ГОСТИ НАВСЕГДА. Ч1
Організація обліку у підприємствах сільськогосподарської галузі
Банер
feed-image RSS
Оцініть якість обслуговування і компетентність співробітників бібліотеки