27 | 07 | 2024
Науковцям
ВДС бібліотеки
Послуги бібліотеки
Інституційний репозитарій

URAN

Академічна доброчесність
Головна Новини

Останні виставки
Останні новини
Останні новини
Українські культурні цінності в Росії: Перша спроба повернення, 1917-1918 PDF Друк e-mail
П'ятниця, 31 травня 2024, 09:34

Співробітники бібліотеки ПУЕТ відцифрували книгу Олексія Нестулі та Сергія Кота «Українські культурні цінності в Росії: Перша спроба повернення, 1917-1918». Ознайомитись з книгою в електронному вигляді можна в Інституційному репозитарії ПУЕТ.

Книга належить до науково-документальної серії книг «Повернення культурного надбання України: документи свідчать» і присвячена першим спробам українців повернути на рідну землю свої національні культурні надбання, які протягом кількох століть вивозились до Росії та переховувались у російських музеях.

Цей збірник історичних документів вартий уваги всіх читачів, дослідників і науковців, кому не байдужа доля національної культурної спадщини України.

 
Марафон з якості у бібліотеці ПУЕТ - «Якість вищої освіти» PDF Друк e-mail
П'ятниця, 31 травня 2024, 07:48

Марафон з якості у бібліотеці ПУЕТ - «Якість вищої освіти»

Підвищення якості освіти є завданням, яке постійно стоїть перед сучасними університетами. Бібліотека, як центр знань університету, має величезний потенціал у підтримці якості освіти. Для досягнення цієї мети в рамках Марафону якості у ПУЕТ співробітниками бібліотеки було складено список джерел за темою: «Якість вищої освіти». Він відображає саму нову і актуальну літературу з цієї теми. Студенти університету мають можливість використовувати ці джерела для своїх досліджень та поглибленого вивчення конкретної теми. Цей список буде корисним і для викладачів університету.

Якісна освіта можлива тільки за умови використання студентами у навчанні нової літератури, де викладено матеріали наукових досліджень. Бібліотека відіграє ключову роль у цьому процесі, забезпечуючи доступ до якісних джерел інформації та стимулюючи читацьку активність серед студентів.

Запрошуємо ознайомитися із списком джерел на сайті бібліотеки у розділі «Видання бібліотеки. Рекомендаційні списки».

 
25 травня День працівникі́в видавни́цтв, поліграфі́ї і книгорозповсю́дження PDF Друк e-mail
П'ятниця, 24 травня 2024, 08:29

25 травня День працівникі́в видавни́цтв, поліграфі́ї і книгорозповсю́дження

Видавнича справа — захоплива та творча сфера діяльності. Складання макетів, підбір кольорової гамми, верстка. Видавці — справжні чарівники, що надають словам і зображенням відчутну форму. Це саме вони дозволяють мільйонам читачів насолоджуватися паперовою версією книг, їх запахом і шелестом сторінок.

450 років тому у Львові видали «АПОСТОЛА»

Apostol 1564

У лютому 1574 року в місті Львові відбулася подія, яка назавжди увійшла в історію української культури та освіти – Іван Федоров видав «Апостола», найдавнішу збережену друковану книгу на сучасних українських землях.

Ця подія не просто засвідчила початок ери друкарства в Україні, але й стала символом прогресу розумового розвитку та прагнення до знань.

Детальніше

 

 
День науки PDF Друк e-mail
П'ятниця, 17 травня 2024, 09:32

День науки

У третю суботу травня в Україні відзначається професійне свято працівників науки.

Свято запроваджене Указом Президента України «Про День науки» від 14 лютого 1997 року № 145/97 «…на підтримку ініціативи відомих вчених, наукових установ, а також професійних спілок України…».

Це свято покликане вшанувати досягнення вчених і нагадати, що саме наука є основою інтелектуального потенціалу нації та її майбутнього.

Пропонуємо вашій увазі фото наукових праць працівників і студентів ПУЕТ, які надійшли до фондів бібліотеки протягом 2023 року.

science day

 
Завершився цикл практичних занять для студентів-першокурсників у бібліотеці PDF Друк e-mail
Понеділок, 13 травня 2024, 10:46

Завершився цикл практичних занять для студентів-першокурсників у бібліотеці

Бібліотека завершила проведення циклу практичних занять зі здобувачами вищої освіти першого курсу всіх спеціальностей. Бібліотеку відвідали студенти спеціальностей: «Менеджмент», «Маркетинг», «Експертиза та митна справа», «Комп’ютерні науки», «Харчові технології та інженерія», «Готельно-ресторанна справа», «Туризм», «Економіка», «Філологія», «Управління персоналом та економіка праці», «Бізнес-економіка», «Міжнародна економіка» та ін.

Бібліотекарі ознайомили їх із сайтом та електронною бібліотекою, репозитарієм, правилами пошуку літератури в електронному каталозі та складання списків джерел. Також студенти відправилися на екскурсію відділами бібліотеки, мали змогу переглянути і взяти цікаві книги додому на навчальному абонементі.

Такі заняття допоможуть студентам ефективно і швидко знаходити необхідну інформацію та розвинути навички, які знадобляться їм у подальшому навчанні і написанні наукових робіт.

 
« ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець »

Сторінка 1 з 45
Google перекладач
Ukrainian Armenian Azerbaijani Belarusian Chinese (Simplified) English French Georgian German Italian Latvian Lithuanian Polish Russian Spanish Turkish
Studio d A1. Deutsch als Fremdsprache
Економічний простір регіону в інтеграційній стратегії розвитку
Банер
feed-image RSS
Оцініть якість обслуговування і компетентність співробітників бібліотеки