16 | 04 | 2024
Науковцям
ВДС бібліотеки
Послуги бібліотеки
Інституційний репозитарій

URAN

Академічна доброчесність

Останні виставки
Останні новини
Геополітика та політична географія PDF Друк e-mail

Геополітика та політична географія   Гольцов А. Г.
   Геополітика та політична географія. Підручник. -: К.: Центр учбової літератури, 2012.-416 с.
   ISBN 978-611-01-0340-4
   У підручнику поєднано основні сучасні положення великою мірою споріднених міждисциплінарних дисциплін - геополітики та політичної географії. Обидві науки вивчають геопросторову політичну організацію людства.
Зміст підручника «Геополітика та політична географія» охоплює широке коло теоретичних і прикладних питань названих наук, зокрема: висвітлено сутнісні особливості обох наукових дисциплін; розглянуто виникнення і розвиток геополітичних і політико-географічних ідей у світовій науці; проаналізовано світову геополітичну систему з точки зору багатополярної моделі; дано характеристику держави як геопросторової політичної системи; розглянуто основні засади геополітики держав на міжнародній арені; розкрито особливості політичної географії та геополітики України.
   Призначено для студентів, що навчаються за напрямами підготовки «Міжнародні відносини», «Політологія», «Географія», а також для широкого кола читачів.

 
Google перекладач
Ukrainian Armenian Azerbaijani Belarusian Chinese (Simplified) English French Georgian German Italian Latvian Lithuanian Polish Russian Spanish Turkish
Кофеин для продавцов
Адміністративне судочинство
Банер
Оцініть якість обслуговування і компетентність співробітників бібліотеки