24 | 04 | 2024
Науковцям
ВДС бібліотеки
Послуги бібліотеки
Інституційний репозитарій

URAN

Академічна доброчесність
Головна Нові надходження до електронної бібліотеки Електронні змісти книг Конституційно-правові основи розвитку та функціонування громадянського суспільства в Україні

Останні виставки
Останні новини
Конституційно-правові основи розвитку та функціонування громадянського суспільства в Україні PDF Друк e-mail

Конституційно-правові основи розвитку та функціонування громадянського суспільства в Україні

Лотюк О. С.

Конституційно-правові основи розвитку та функціонування громадянського суспільства в Україні : монограф. ; за ред. В. Л. Федоренка / О. С. Лотюк. – К. : Видавництво Ліра-К, 2016. – 336 с.

ISBN 978-617-7320-75-2

У монографії висвітлюються теоретико-методологічні та законодавчі аспекти конституційних основ громадянського суспільства, визначаються та систематизуються міжнародні стандарти забезпечення права людини на участь в управлінні державними справами та на свободу асоціацій і їх об’єднань, здійснюється типологія основних моделей конституційного регулювання взаємовідносин громадянського суспільства та держави, обґрунтовуються пропозиції щодо закріплення в Конституції України засад паритетного партнерства держави і громадянського суспільства в утвердженні прав і свобод людини, верховенства права та демократії. Значна увага приділяється генезису правової думки та правотворчої і правозастосовної практики функціонування громадянського суспільства в контексті розвитку конституціоналізму та конституційного права.

Виявляються та систематизуються основні функції громадянського суспільства, розкривається їх зміст. Досліджується структура громадянського суспільства та її складові. Визначаються особливості конституційно-правового статусу інститутів громадянського суспільства в Україні.

Розкривається зміст конституційно-правового механізму взаємодії громадянського суспільства та держави в Україні та зарубіжних державах, насамперед державах-учасницях ЄС, США, Швейцарії та ін. Досліджується потенціал партисипаторної демократії для сучасного конституційного державотворення та правотворення.

Для студентів, магістрів і докторантів вищих юридичних навчальних закладів, усіх, громадських діячів і представників громадських організацій і інших інститутів громадянського суспільства.

 
Google перекладач
Ukrainian Armenian Azerbaijani Belarusian Chinese (Simplified) English French Georgian German Italian Latvian Lithuanian Polish Russian Spanish Turkish
Карьера менеджера
Экспертная оценка товаров (движимого имущества)
Банер
Оцініть якість обслуговування і компетентність співробітників бібліотеки