19 | 04 | 2024
Науковцям
ВДС бібліотеки
Послуги бібліотеки
Інституційний репозитарій

URAN

Академічна доброчесність
Головна Нові надходження книг
Останні виставки
Останні новини
Витоки національного страхового ринку України PDF Друк e-mail
Написав Administrator   
Четвер, 01 квітня 2010, 17:06
Витоки національного страхового ринку України

   Клапків M.C. Клапків Ю.М. Витоки національного страхового ринку України: Монографія. -Тернопіль: Карт-бланш, 2003. - 275 с ISBN 966-7952-04-5

   У книзі вперше розглянуто маловідомі факти з історії зародження та розвитку українського національного страхового ринку. Автори пов'язують цей процес, го­ловним чином, із діяльністю добре відомих у минулому українських страхових това­риств "Дністер" та "Карпатія". Передумови їх заснування та характер діяльності, які досліджуються в надрах страхових систем спочатку Австро-Угорщини, а пізніше Польщі, дають підставу стверджувати, що вони протягом усього часу свого існування виступали важливим економічним та політичним чинником тривалого процесу становлення і розвитку української нації.

   У третьому розділі коротко розглядаються окремі фрагменти відродження і фор­мування сучасного українського страхового ринку протягом 90-х років минулого століття, початку XXI століття, та видатну роль у цьому процесі Тернопільської академії народного господарства і її керівників.

   Книга ілюстрована фотографіями та описами діяльності видатних осіб, котрі у різні періоди активно впливали на розвиток страхування у нашому Краю: імператорів, господарників, громадських діячів, представників духовенства, професорів та ректорів вузів, своїх і чужих.

   Зміст книги вигідно доповнюють копії раритетних документів, знайдених автором в архівах і музеях Тернополя, Львова і Кракова та серед мешканців нашого Краю.

   Монографія розрахована не лише на тих, хто професійно вивчає страхування, але й на тих, кого цікавить багата історія нашої України.

Останнє оновлення на Четвер, 01 квітня 2010, 17:06
 
Google перекладач
Ukrainian Armenian Azerbaijani Belarusian Chinese (Simplified) English French Georgian German Italian Latvian Lithuanian Polish Russian Spanish Turkish
Карьера менеджера
Теорія і практика бюджетування зовнішньоекономічної діяльності підприємства
Банер
Оцініть якість обслуговування і компетентність співробітників бібліотеки