19 | 04 | 2024
Науковцям
ВДС бібліотеки
Послуги бібліотеки
Інституційний репозитарій

URAN

Академічна доброчесність
Головна Нові надходження до електронної бібліотеки Електронні змісти книг Інституціональний розвиток економіки в умовах фінансової глобалізації

Останні виставки
Останні новини
Інституціональний розвиток економіки в умовах фінансової глобалізації PDF Друк e-mail

Інституціональний розвиток економіки в умовах фінансової глобалізації

Поченчук Г. М.

Інституціональний розвиток економіки в умовах фінансової глобалізації: монографія. Київ : «Центр учбової літератури», 2018. – 420 с.

ISBN 978-617-673-698-1

У монографії досліджено теоретико-методологічні засади трансформаційних процесів інституціональної структури економіки в умовах фінансової глобалізації. Розглянуто інституціональну систему, інституціональну структуру та середовище економіки з позицій співставлення екзогенного та ендогенного впливу на розвиток економічної системи. Розкрито особливості виникнення, впровадження та реалізації інституціональних змін в контексті причинно-наслідкового та функціонального зв’язку різних проявів процесів розвитку (інституціонального, економічного, фінансового) через взаємовпливи технологічних, фінансових та інститути опальних інновацій.

Проаналізовано вплив фінансових чинників на інституціональні перетворення економіки на різних рівнях економічного агрегування. Розкрито особливості прояву фінансіалізації в інституціональних змінах та її вплив на інституціональне реформування через зростання відкритості та взаємопов’язаності економічних систем та економічних агентів. Охарактеризовано потенційні можливості використання результатів фінансових інновацій та необхідність їх відповідного інституціонального забезпечення для реформування економіки України. Обґрунтовано рекомендації щодо переформатування механізмів забезпеченості фінансовими послугами та соціальними благами на основі використання потенціалу фінансової системи та зміни участі держави.

Видання рекомендовано для науковців, викладачів та студентів вищих навчальних закладів, фахівців фінансової сфери, а також для широкого загалу читачів, які цікавляться питаннями інституціонального та фінансового розвитку.

 
Google перекладач
Ukrainian Armenian Azerbaijani Belarusian Chinese (Simplified) English French Georgian German Italian Latvian Lithuanian Polish Russian Spanish Turkish
Микроменеджмент
Науково-практичний коментар Закону України «Про нотаріат»
Банер
Оцініть якість обслуговування і компетентність співробітників бібліотеки