28 | 03 | 2024
Науковцям
ВДС бібліотеки
Послуги бібліотеки
Інституційний репозитарій

URAN

Академічна доброчесність
Головна Нові надходження книг
Останні виставки
Останні новини
Статистичний збірник. Витрати і ресурси домогосподарств України у 2008 році PDF Друк e-mail
Написав Administrator   
П'ятниця, 26 лютого 2010, 16:09
Статистичний збірник. Витрати і ресурси домогосподарств України у 2008 році

   Статистичний збірник. Витрати і ресурси домогосподарств України у 2008 році [Текст]. Ч. 1 : за даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств України : стат. зб. / відповід. ред. I.I. Осипова . – К. : Держкомстат України, 2009 . – 433 с. : 230.00 .
   У публікації наведені підсумки вибіркового обстеження умов життя домогосподарств у 2008 році.
   Збірник містить інформацію щодо життєвого рівня населення, його характеристики за структурою доходів та витрат, а також - дані щодо споживання продовольчих, непродовольчих товарів та послуг залежно від рівня матеріальної забезпеченості домогосподарства, наявності в ньому дітей та за іншими соціально-економічними ознаками.
   У збірнику наводяться показники диференціації населення та домогосподарств за рівнем матеріального добробуту. Починаючи з І кварталу 2007 року в дослідженнях питань нерівності в якості критеріїв застосовуються показники грошових та загальних доходів (грошових доходів з урахуванням вартісної оцінки надходжень з особистого підсобного господарства, а також сум безготівкових пільг та субсидій, отриманих від держави, допомог від родичів та інших осіб) на відміну від показників грошових та сукупних витрат, які використовувалися у 1999-2006рр. Наводиться характеристика споживчих і неспоживчих грошових та сукупних витрат, грошових та сукупних витрат в цілому, грошових доходів та інших джерел існування домогосподарств кожної групи.
   Дані, наведені в публікації, містять інформацію вибіркового обстеження, розповсюджену на генеральну сукупність - все населення України. Основні показники подаються як в цілому по Україні, так і за місцем проживання домогосподарств (велике, мале місто, сільська місцевість), за регіонами, за економічними районами, за типами домогосподарств тощо.
   У збірнику наведені стислі методологічні пояснення щодо програми обстеження та системи показників, які характеризують життєвий рівень населення, а також - визначення основних понять і термінів.
   Починаючи з 2007 року запроваджена на постійній основі підготовка для користувачів система стандартних звітів з якості щодо якості результатів вибіркового обстеження умов життя домогосподарств. Програма цих звітів враховує рекомендації Євростату з питань звітування щодо якості статистичної продукції та регламентується Методологічними положеннями з підготовки стандартних звітів щодо якості результатів державних вибіркових обстежень населення (домогосподарств), затвердженими наказом Держкомстату України від 05.06.2008 №178. Зазначені звіти за підсумками 2008 року будуть розміщені на офіційному сайті Держкомстату.
   Статистичний збірник підготовлено колективом департаменту обстежень домогосподарств Держкомстату України, окремі розділи методичних пояснень - за участю завідувача відділу соціально-демографічної статистики Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України д.т.н. В.Г. Саріогло.

Останнє оновлення на П'ятниця, 26 лютого 2010, 16:10
 
Google перекладач
Ukrainian Armenian Azerbaijani Belarusian Chinese (Simplified) English French Georgian German Italian Latvian Lithuanian Polish Russian Spanish Turkish
ВДРЕБЕЗГИ. Новая информационная экономика и трансформация бизнес-стратегий
Логотип и фирменный стиль
Банер
Оцініть якість обслуговування і компетентність співробітників бібліотеки