29 | 03 | 2024
Науковцям
ВДС бібліотеки
Послуги бібліотеки
Інституційний репозитарій

URAN

Академічна доброчесність

Останні виставки
Останні новини
Податкова держава PDF Друк e-mail

Податкова держава

Андрущенко В. Л., Тучак Т. В.

Податкова держава: [монографія] / В. Л. Андрущенко: Т. В. Тучак. – К.: Алєрта, 2016. – 304 с.

ISBN 978-617-566-399-8

У монографії на прикладі держав Заходу розкрито поняття, інститути та явища податкової держави. Концепція та функціонування такої держави мало висвітлені у вітчизняній фінансовій літературі. Розглянуто передісторію і форми податкової держави, її дійових осіб, суперечності перерозподільних процесів, питання фіскального федералізму та децентралізації, конкурентно-ризикові й кризові явища, властиві податковій державі. З фіскальної точки зору дано критичну оцінку соціальпо-гуманітарним ініціативам останнього часу.

При підготовці використано матеріали із опублікованих і/або розміщених в Інтернеті англомовних джерел, а також перекладних видань, праць деяких українських авторів. Виклад здійснено в проекції на актуальні проблеми вітчизняної науки і податкової практики, викликані Угодою про асоціацію між Україною та Євросоюзом, а також з огляду на академічні потреби підготовки фахівців податкової справи в світлі сучасних вимог. Робота здебільше опирається на досвід і факти за походженням із західних держав.

Немало корисної інформації зосереджено в додатках.

Книга розрахована на достатньо ерудованих читачів – викладачів, аспірантів, магістрів, студентів, персонал фінансових і податкових органів, а також усіх, хто має інтерес до питань державних фінансів та оподаткування.

Автори оцінюють виконану роботу самокритично. А тому звертаємося до читачів словами примітки ченця-переписувача до Лаврентіївського списку (1377 р.) з літопису преподобного монаха Києво-Печерського монастиря Нестора (XI ст.): «Отцы и братия! Еще ся где буду описал или переписал, или не дописал, чтите, исправляя Бога для, а не кляните».

 
Google перекладач
Ukrainian Armenian Azerbaijani Belarusian Chinese (Simplified) English French Georgian German Italian Latvian Lithuanian Polish Russian Spanish Turkish
ПСИХОЛОГИЯ И ПЕДАГОГИКА
Вища математика. Збірник задач. Ч. 2. Диференціальне та інтегральне числення
Банер
Оцініть якість обслуговування і компетентність співробітників бібліотеки