28 | 03 | 2024
Науковцям
ВДС бібліотеки
Послуги бібліотеки
Інституційний репозитарій

URAN

Академічна доброчесність

Останні виставки
Останні новини
Культура фахового мовлення PDF Друк e-mail

Культура фахового мовлення

Культура фахового мовлення: Навчальний посібник / За ред. Н. Д. Бабич. – Чернівці: Книги – XXI, 2011. – 528 с.

ISBN 978-617-614-000-9

У посібнику подано зразки сучасних загальновживаних і спеціалізованих документів з описом вимог до їх оформлення та зауваженнями щодо типових мовленнєвих помилок, які трапляються у практичному справоведенні; висвітлено загальномовні питання, без знання яких неможливе добре мовлення: комунікативні ознаки доброго мовлення, складні випадки слововживання і словозміни, етичне й естетичне в мові, відомості з історії мови та проблеми її сучасного функціонування, поняття про функціональні стилі тощо.

Посібник допоможе оволодіти нормами сучасної української літературної мови кожному, для кого мова є не фахом, а засобом реалізації знань з іншої конкретної (нефілологічної) спеціальності, – студентам, викладачам вузів та середніх спеціальних навчальних закладів, учням і вчителям середніх шкіл, діловим людям – усім, хто користується українською мовою.

Структура і зміст праці легко надаються для складання модулів для рейтиигового оцінювання знань студентів, зразки яких запропоновані у посібнику.

Завдання, тести, тексти для стилістичного аналізу й оволодіння технікою виразного мовлення, запитання і т.д. – усе в цій праці підпорядковане практичній меті: навчити доброго мовлення кожного, хто хоче володіти українською мовою не лише для справоведення, а й для спілкування в кожній сфері соціальної, виробничої, побутової і т.д. діяльності людини.

 
Google перекладач
Ukrainian Armenian Azerbaijani Belarusian Chinese (Simplified) English French Georgian German Italian Latvian Lithuanian Polish Russian Spanish Turkish
Микроменеджмент
Реклама в туризме
Банер
Оцініть якість обслуговування і компетентність співробітників бібліотеки