19 | 04 | 2024
Науковцям
ВДС бібліотеки
Послуги бібліотеки
Інституційний репозитарій

URAN

Академічна доброчесність
Головна Нові надходження до електронної бібліотеки Електронні змісти книг Конституційні моделі місцевого самоврядування у державах-учасницях ЄС, Швейцарії та Україні

Останні виставки
Останні новини
Конституційні моделі місцевого самоврядування у державах-учасницях ЄС, Швейцарії та Україні PDF Друк e-mail

Конституційні моделі місцевого самоврядування у державах-учасницях ЄС, Швейцарії та Україні

Федоренко В. Л., Чернеженко О. М.

Конституційні моделі місцевого самоврядування у державах-учасницях ЄС, Швейцарії та Україні : монограф.; за ред. В. Л. Федорєнка. Київ: Видавництво «Ліра», 2017. – 288 с.

ISBN 978-617-7507-75-7

У монографії висвітлено проблеми теорії та історії місцевого самоврядування в Європі, обґрунтовано типологію його основних моделей.

Досліджено конституційні моделі місцевого самоврядування у державах-учасницях ЄС – Австрії, Великій Британії, Італії, Іспанії, Німеччині, Франції, Польщі, Угорщині, а також у державах-учасницях ЄС Балтики і Скандинавії. Особливу увагу приділено з'ясуванню особливостей моделі місцевого самоврядування та управління у Швейцарії. Комплексно, із залученням іноземних джерел, проаналізовано історичні витоки, конституційно-правові основи та управлінські практики утвердження і функціонування місцевого самоврядування у державах-учасницях ЄС та Швейцарії, а також перспективи застосування в Україні досвіду цих європейських держав щодо проведення реформ із децентралізації.

Окремий розділ монографії присвячено конституційним основам місцевого самоврядування та управління в Україні, а також реформі місцевого самоврядування на засадах децентралізації. Досліджено проблеми і здобутки процесу добровільного об'єднання територіальних громад та формування їх представницьких органів у 2016–2017 pp. Висвітлено роль міжнародних організацій, програм і грантів, спрямованих на удосконалення української моделі місцевого самоврядування та управління в Україні.

Розраховано на досвідчених та молодих науковців, викладачів вищих навчальних закладів і магістрів у сфері права та публічного управління, представників інститутів громадянського суспільства.

 
Google перекладач
Ukrainian Armenian Azerbaijani Belarusian Chinese (Simplified) English French Georgian German Italian Latvian Lithuanian Polish Russian Spanish Turkish
Электронный учебник «Бакалавр: Микроэкономика»
Управление бизнесом. Лучшие мировые практики
Банер
Оцініть якість обслуговування і компетентність співробітників бібліотеки