29 | 03 | 2024
Науковцям
ВДС бібліотеки
Послуги бібліотеки
Інституційний репозитарій

URAN

Академічна доброчесність
Головна Нові надходження до електронної бібліотеки Електронні змісти книг Міжнародне публічне право. Міжнародний захист прав людини

Останні виставки
Останні новини
Міжнародне публічне право. Міжнародний захист прав людини PDF Друк e-mail

Міжнародне публічне право. Міжнародний захист прав людини

Міжнародне публічне право. Міжнародний захист прав людини: посібник для підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання / За заг. ред. д.ю.н., проф. Т. Л. Сироїд. – Харк. нац. ун-т імені В. Н. Каразіна. – X.: ФОП Бровін О. В., 2018. – 292 c.

ISBN 978-617-7555-45-1

У посібнику зосереджено увагу на ключових питаннях сучасного міжнародного публічного права і міжнародного захисту прав людини, що виносяться на зовнішнє незалежне оцінювання студентів, які навчаються за спеціальностями «Право» та «Міжнародне право». Посібник складається з 25 розділів – Міжнародне право і 16 розділів – Міжнародний захист прав людини, викладених у чіткій послідовності. У ньому в легкій та доступній формі висвітлено поняття, юридичну природу та сферу дії сучасного міжнародного права, подано короткий виклад основних етапів становлення та розвитку міжнародного права, з’ясовано співвідношення міжнародного публічного і національного права, подано систему й структуру міжнародного публічного права, охарактеризовано основні галузі міжнародного публічного права.

У розділі Міжнародний захист прав людини авторами охарактеризовано правову та інституційну основу захисту прав усіх категорій осіб: дітей, жінок, біженців, вимушених переселенців, осіб, позбавлених волі та ін. Приділено увагу спеціалізованим органам та інституціям універсального і регіонального характеру до компетенції яких віднесено захист прав означених осіб. Проаналізовано практику Європейського суду з прав людини щодо розгляду конкретних справ та акцентовано увагу на значенні прийнятих ним рішень.

 
Google перекладач
Ukrainian Armenian Azerbaijani Belarusian Chinese (Simplified) English French Georgian German Italian Latvian Lithuanian Polish Russian Spanish Turkish
Бизнес-путь: Билл Гейтс. 10 секретов самого богатого в мире бизнес-лидера
Організація ресторанного господарства
Банер
Оцініть якість обслуговування і компетентність співробітників бібліотеки