19 | 03 | 2024
Науковцям
ВДС бібліотеки
Послуги бібліотеки
Інституційний репозитарій

URAN

Академічна доброчесність
Головна Інформація для читачів Книги про діяча УНР і засновника кооперативного руху Бориса Мартоса
Останні виставки
Останні новини
Книги про діяча УНР і засновника кооперативного руху Бориса Мартоса PDF Друк e-mail
П'ятниця, 07 лютого 2020, 16:09

Вивчаючи наукову літературу, періодику, архівні матеріали, науковці Полтавського університету економіки і торгівлі (М. В. Аліман, О. О. Нестуля, С. І. Нестуля, Ю. А. Верига) у рамках відзначення 140-річчя Бориса Мартоса на державному рівні у 2019 р. видали цикл книг: «Борис Мартос і кооперація: монографія» у 2-х книгах; «Організація й модерація зібрань у праці Бориса Мартоса», «Теорія кооперації Бориса Мартоса», «Борис Мартос і його праця про ревізію». У монографіях розкрито діяльність Б. Мартоса як видатного українського кооператора, ученого, педагога, економіста, політика та громадського діяча, ініціатора й учасника підготовки фахівців для кооперативних організацій. Систематизовано біографічні відомості, осмислено еволюцію його кооперативних ідей, розкрито особливості науково-педагогічної і громадської діяльності в еміграції.

Ці праці гідно оцінені читачами, шанувальниками таланту Б. Мартоса та здобули II місце у номінації «Краща університетська книга» на щорічному конкурсі «Краща книга Полтавщини» 2019 року. А 20 січня 2020 р. у ПУЕТ з нагоди відзначення знаменних подій Української революції 1917-21 рр. Північно-східний міжрегіональний відділ Українського інституту національної пам’яті (УІНП) спільно з органами влади, освітніми та культурними установами провів зустріч студентів-економістів із представником УІНП та упорядниками книг, присвячених діячу кооперативного руху. Матеріали про захід, що відбувся, та про презентацію книг виклали на своїх сторінках інтернет-видання «Полтавщина» та обласне комунальне інформаційне агентство «Новини Полтавщини».

Якщо ви зацікавились життям і діяльністю Бориса Миколайовича Мартоса та бажаєте ознайомитись зі змістом згаданих монографій, то придбати книги можна у кіоску оперативної поліграфії видавничо-поліграфічного відділу ЦІЗОП. Довідки за тел. (0532) 50-24-81.

 
Google перекладач
Ukrainian Armenian Azerbaijani Belarusian Chinese (Simplified) English French Georgian German Italian Latvian Lithuanian Polish Russian Spanish Turkish
Ресторан. От идеи до первых чаевых
Реструктуризація національної економіки України в умовах сталого розвитку
Банер
Оцініть якість обслуговування і компетентність співробітників бібліотеки