20 | 04 | 2024
Науковцям
ВДС бібліотеки
Послуги бібліотеки
Інституційний репозитарій

URAN

Академічна доброчесність
Головна Інформація для читачів Берегиня української пісні
Останні виставки
Останні новини
Берегиня української пісні PDF Друк e-mail
Понеділок, 23 жовтня 2017, 15:05

Берегиня української пісні

19 жовтня в бібліотеці Полтавського університету економіки і торгівлі відбувся захід “Берегиня української пісні, наша дорога козачка», присвячений дню народження Раїси Опанасівни Кириченко.

Організатор заходу - завідувач кафедри документознавства та інформаційної діяльності в економічних системах професор Оніпко Тетяна Володимирівна. У заході взяли участь студенти 6 курсу спеціальності «Місцеве самоврядування» та працівники бібліотеки.

У вступному слові Оніпко Т.В. розповіла про чесноти Раїси Опанасівни, про те, що вона співала душею, горіла піснею, любила всіх і все навколо. Ніколи не відмовляла людям у скруті, була красивою, милою чудовою жінкою. Зачаровувала магією свого неповторного голосу. Понад усе любила свою милу Корещину і свою маму, багато своїх пісень присвячувала саме їй.

Завідувач відділу обслуговування навчальної і наукової літератури бібліотеки Лоза Л.А. розповіла про життєвий і творчий шлях відомої української співачки, яка продовжує себе в багатьох із тих, кого навчила співати. Це й Наталка Шинкаренко із Градизька, яка була ученицею Раїси Опанасівни. Молода українська співачка виконує пісні голосом, схожим на голос своєї вчительки. Наталка Шинкаренко - володарка Гран-прі I Всеукраїнського фестивалю творчих колективів і виконавців МВС України (2004), лауреат багатьох конкурсів та фестивалів. Це й хор «Калинове гроно» - учасник і переможець багатьох конкурсів та ін.

В медіатеці для учасників заходу відбувся перегляд відеофільмів про Раїсу Кириченко «Я вдячна всім, хто вимолив мене у Бога» та «Видатні полтавці. Народна артистка Раїса Кириченко».

Прозвучали неперевершені лагідні й ніжні пісні у виконанні Раїси Кириченко: «Мамина вишня», «Хата моя біла, біла», «Два крила», «Я козачка твоя», « Хризантеми» та ін.

Берегиня, Чураївна, Козачка. Наша полтавка, наша українка, наша гордість. ЇЇ пісні завжди поруч із нами. І в ці осінні дні з останніми променями теплого, лагідного сонця ми ще гостріше відчуваємо смуток від цієї втрати. Ім’я Раїси Кириченко та її творчість назавжди буде в серцях українського народу. Її любила, любить і любитиме вся Україна.

Уклін тобі, перлина України, -
За неповторний невмирущий спів
І нескінченні ті пісні однині,
Як память тих, хто так тебе любив…
 
Google перекладач
Ukrainian Armenian Azerbaijani Belarusian Chinese (Simplified) English French Georgian German Italian Latvian Lithuanian Polish Russian Spanish Turkish
Ресторан. От идеи до первых чаевых
Создание Web-страниц и Web-сайтов
Банер
Оцініть якість обслуговування і компетентність співробітників бібліотеки