28 | 03 | 2024
Науковцям
ВДС бібліотеки
Послуги бібліотеки
Інституційний репозитарій

URAN

Академічна доброчесність
Останні виставки
Останні новини
Свято книги 2017 PDF Друк e-mail
П'ятниця, 21 квітня 2017, 14:07

Книжка – це як ложка, молоток,колесо чи ножиці.
Один раз винайшли – і покращити вже неможливо.
Умберто Еко

…Звичайній книжці пророкується сумнівне майбутнє, адже багато наших сучасників воліє читати тексти з моніторів різноманітних ґаджетів, а друкована книга часто сприймається як пережиток минулого. Проте книжки вміють виживати: пожежі в стародавніх бібліотеках, вогонь запалений інквізиторами та нацистами, жорстка цензура, людська пам’ять та забуття були спробами, часто навіть і вдалими, прорідити кількість відомих текстів та авторів, але розповсюдження книжок не сповільнилося і до сьогодні!

20 квітня усі небайдужі мали змогу долучитися до СВЯТА КНИГИ, організованого бібліотекою Полтавського університету економіки і торгівлі спільно зі студентською радою університету з нагоди Всесвітнього дня книги, яке офіційно відзначатимемо трохи згодом.

Такий масштабний захід бібліотека ПУЕТ проводила вперше, бо зазвичай все цікаве відбувалося або в приміщенні самої бібліотеки, або виступало супроводом до заходів, організованих іншими підрозділами університету. Отже, можемо сказати, що це був дебют.

У холі на другому поверсі університету було представлено книжкову скульптуру «Людина читаюча», з якою залюбки робили селфі всі бажаючі, та 11 тематичних виставок-інсталяцій присвячених книзі, зокрема «Рідкісні та цінні видання», «Віртуозним фінансистам», «Знаменитим рестораторам», «Майбутнім президентам», «Видатним мандрівникам», «Успішним адвокатам» та інші. Особливу зацікавленість присутніх викликала виставка «Книга запитує. Відгадай як мене звати?». Відбувся флеш-моб «Читати – це модно, читати – це круто!». А ще студенти та співробітники бібліотеки Шляхова Наталія Євгенівна, Гришко Світлана Іванівна та Пилаєва Ірина Аркадіївна читали улюблені поезії у музичному супроводі, дехто навіть власні… Не оминув увагою наше дійство і ректор університету, Нестуля Олексій Олексійович, великий поціновувач книги. Особливу подяку хочемо висловити Владу Гриценку, ведучому нашого свята, для якого це також був дебют, гадаємо вдалий!

Читайте! Надихайтеся та надихайте інших. Приємного читання…

 
Google перекладач
Ukrainian Armenian Azerbaijani Belarusian Chinese (Simplified) English French Georgian German Italian Latvian Lithuanian Polish Russian Spanish Turkish
Ресторан. От идеи до первых чаевых
Державне бюджетування в Україні: сутність та основні детермінанти
Банер
Оцініть якість обслуговування і компетентність співробітників бібліотеки