Капліна Тетяна Вікторівна | Біобібліографічний покажчик літератури
«Полтавський університет
економіки і торгівлі» (ПУЕТ)
Бібліотека
Укладач Н. Є. Шляхова
КАПЛІНА
Тетяна Вікторівна
Біобібліографічний покажчик
літератури
ПОЛТАВА
ПУЕТ
2013
Капліна Тетяна Вікторівна [Текст] :
біобібліографічний покажчик літератури / укладач Н. Є. Шляхова. – Полтава :
ПУЕТ, 2013. – 39 с.
Капліна Тетяна Вікторівна
Розділ І.
«Крокувати з мрією по життю»: доленосний шлях Тетяни Вікторівни Капліної
Основні дати життя і
діяльності Т. В. Капліної
Розділ ІІ.
Бібліографія праць Т. В. Капліної
Розділ III.
Патентні документи
Розділ IV.
Автореферати кандидатських дисертацій, виконаних під керівництвом Т. В.
Капліної
Розділ V.
Автореферати кандидатських дисертацій, опонентом яких виступала Т. В. Капліна
Алфавітний
покажчик співавторів
Дипломи,
почесні грамоти та інші відзнаки наукової діяльності Т. В. Капліної
Жіноча доля, примхлива і
непередбачувана, завжди веде незнаними стежками життя, випробовуючи на
міцність.
До Тетяни Вікторівни Капліної
її доля була все-таки прихильною. Мабуть, це через її сильний характер,
залізну силу волі та величезну працелюбність. Ще з дитячих років вона
засвоїла правило: щоб чогось досягти, треба наполегливо працювати. І це стало
девізом її життя.
Вона віддавала себе улюбленій
справі, не рахуючи часу, не зважаючи на обставини та проблеми; об’їздила багато
місць, займаючи різні посади, виконуючи відповідальну роботу; працювала деякий
час навіть за кордоном. Усе, чим пишається Тетяна Вікторівна сьогодні,
досягнуто завдяки її розуму, терпінню і таланту.
Дивлячись на цю чарівну жінку,
професора, науковця, педагога, політика, а ще добру людину, дружину і маму,
щиро дивуєшся великому творчому доробку Т. В. Капліної.
Цей біобібліографічний
покажчик має п’ять розділів і містить 111 бібліографічних описів публікацій
автора. Це і навчальні посібники, і підручники, статті зі збірників наукових
праць, навчально-методичні розробки, монографії, статті з періодичних видань.
І розділ «Крокувати з мрією по життю»: доленосний шлях Тетяни Вікторівни
Капліної містить автобіографію, основні дати життя і діяльності,
публікації та міні-інтерв’ю з колегами і студентами ПУЕТ.
У ІІ розділі «Бібліографія праць Т. В. Капліної»
висвітлено сторінки великого наукового доробку в галузі технології громадського
харчування.
У ІІІ розділі «Патентні документи», у IV розділі «Автореферати кандидатських дисертацій,
керівництво якими здійснювала Т. В. Капліна» та у V розділі «Автореферати
кандидатських дисертацій, опонентом яких виступала Т. В. Капліна» подані
бібліографічні описи дисертацій, патентів, авторефератів, у яких Тетяна
Вікторівна була керівником або опонентом.
Матеріали у покажчику
розміщені у хронологічному порядку. Бібліографічні описи зроблені відповідно
до стандарту бібліографічного опису документів ДСТУ ГОСТ. 7.1:2006.
Покажчик має зацікавити
науковців, керівний склад, інженерів і технологів громадського харчування і
харчової промисловості, а також студентів, що навчаються за цією
спеціалізацією.
РОЗДІЛ І. «КРОКУВАТИ З МРІЄЮ ПО ЖИТТЮ»:
ДОЛЕНОСНИЙ ШЛЯХ ТЕТЯНИ ВІКТОРІВНИ КАПЛІНОЇ
Життя – великих мрій безмежний простір,
яким захоплено витаєш по світах.
І крізь буття тернисте і непросте,
Ти все ж знайдеш свій доленосний шлях
Н. Шляхова
Капліна Тетяна Вікторівна,
народилася 28 січня 1958 року у радгоспі Москворецькому, Октябрського району,
Північно-Казахстанської області,
1975 року закінчила Лубенську
середню школу № 3 Полтавської області із золотою медаллю.
З 1975 по 1980 рік навчалася у
Полтавському кооперативному інституті на інженерно-технологічному факультеті,
де отримала повну вищу освіту за спеціальністю «Технологія і організація
громадського харчування» та з червоним дипломом здобула кваліфікацію
інженера-технолога і була зарахована на посаду асистента кафедри технології
виробництва продуктів громадського харчування ПКІ.
У грудні 1981 року вона була
затверджена звільненим секретарем комітету комсомолу технічного училища №
З жовтня 1985 року Тетяна
Вікторівна працювала вихователем дитячого садка радгоспу «Перевальний»
Кримрадгоспвинпрому, а з 1989 по 1990 року була старшим бухгалтером кооперативу
групи Радянських військових спеціалістів у
Народній Республіці Ангола.
2 вересня 1991 року прийнята
на роботу старшим науковим співробітником галузевої науково-дослідної
лабораторії Полтавського кооперативного інституту, а вже через рік
Капліна Т. В. обійняла посаду асистента кафедри технології і
організації громадського харчування.
Упродовж 1994–1996 років
отримала другу вищу економічну освіту на економічному факультеті Міжнародного
інституту управління, бізнесу і права у місті Слав’янськ Донецької області за
спеціальністю економіст-бухгалтер, з присвоєнням ступеню бакалавра.
10 жовтня 2001 року рішенням
президії Вищої атестаційної комісії України на підставі прилюдного захисту
дисертації «Розробка технології борошняних кондитерських виробів з
використанням дріжджів, що активовані у перемінному магнітному полі» присуджено
науковий ступінь кандидата технічних наук зі спеціальності «Технологія
продуктів харчування».
У вересні 2001 року вона була
призначена на посаду старшого викладача кафедри технології та організації
громадського харчування, а вже через рік прийнята на посаду доцента кафедри
технології та організації громадського харчування.
З 2003 по 2007 рік Капліна
була завідувачкою кафедри та провідним науковим співробітником кафедри
технології та організації ресторанного господарства;
У квітні 2004 року Тетяні
Вікторівні було присвоєно вчене звання доцента кафедри технології та
організації громадського харчування.
Вона отримала два сертифікати
про підвищення кваліфікації у «Школі педагогічної майстерності» за програмою
«Інноваційні інформаційні технології» (2002 рік), та «Підготовка
управлінського резерву вищих навчальних закладів» (2004-2005 рр.).
У 2011 року – їй присвоїли
вчене звання професора кафедри технології та організації ресторанного
господарства, а у березні 2012 року нею була захищена докторська дисертація на
тему: «Наукове обґрунтування та розробка технології харчових продуктів з
використанням сировини, обробленої фізичними методами».
З того часу і по теперішній
Капліна Т. В. – доктор технічних наук, професор кафедри технології
та організації ресторанного господарства.
Вона також член Асоціації
кулінарів України, незалежний експерт, депутат Полтавської обласної ради.
Нагороджена почесними
грамотами і подяками, серед яких: Почесна грамота МОН України (2006 р.);
Грамота Полтавської Обласної Державної Адміністрації (2007 р.); Грамота
Полтавської Обласної Ради (2011 р.).
Основні дати життя і
діяльності Т. В. Капліної
1958 |
Народилася у радгоспі Москворецькому, Октябрського району, Північно-Казахстанської
області |
1975 |
Закінчила Лубенську середню школу №3,
Полтавської області із золотою медаллю |
1975–1980 |
Навчалася у Полтавському кооперативному
інституті, закінчила з Червоним дипломом |
1981 |
Звільнений секретар комітету комсомолу
технічного училища № 4 м. Сімферополь |
1983 |
Викладач циклу російської мови Сімферопольського
Військового об’єднаного училища |
1985 |
Вихователь дитячого садка радгоспу «Перевальний»
Кримрадгоспвинпрому |
1989–1990 |
Старший бухгалтер кооперативу групи Радянських військових спеціалістів у Народній
Республіці Ангола. |
1991 |
Старший науковий співробітник галузевої
науково-дослідної лабораторії Полтавського кооперативного інституту |
1992 |
Асистент кафедри технології і
організації громадського харчування ПКІ |
1994–1996 |
Отримала другу вищу економічну освіту на
економічному факультеті Міжнародного інституту управління, бізнесу і права у
місті Слов’янськ Донецької області за спеціальністю економіст-бухгалтер, з
присвоєнням ступеню бакалавра. |
2001 |
Захист дисертації, присуджено науковий
ступінь кандидата технічних наук зі спеціальності «Технологія продуктів
харчування». |
2002 |
Прийнята на посаду доцента кафедри технології
та організації громадського харчування Полтавського кооперативного інституту |
2002–2005 |
Отримання двох сертифікатів про підвищення
кваліфікації у «Школі педагогічної майстерності» |
2003–2007 |
Завідувачка кафедри технології та
організації ресторанного господарства, провідний науковий співробітник ПКІ |
2004 |
Присвоєно вчене звання доцента кафедри
технології та організації громадського харчування ПКІ |
2011 |
Присвоєно вчене звання професора кафедри
технології та організації ресторанного господарства |
2012 |
Захист докторської дисертації на тему:
«Наукове обґрунтування та розробка технології харчових продуктів з
використанням сировини, обробленої фізичними методами». |
На даний час |
Доктор технічних наук, професор кафедри технології та організації ресторанного господарства
Полтавського університету економіки і торгівлі, член Асоціації кулінарів України,
незалежний експерт, депутат Полтавської обласної ради. |
Публікації про Т.В.
Капліну
Буднікова О. Л. Директор
Полтавського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. –
Буднікова Ольга Леонідівна [Електронний ресурс] : [інтерв’ю] / О. Л. Буднікова.
–
Режим доступу: http://www.pusku.edu.ua/success_view.php?id=1.–
Назва з екрана.
Сердюченко, I. Пані професор Тетяна
Капліна [Текст] / I. Сердюченко // Вечірня Полтава. – 2012. – 18 лип. – С. 9.
...І це все про неї...
Руководитель
практики на Азовском море – Каплина Татьяна Викторовна, молодая красивая
женщина и 200 человек сорвиголов, выехавших на волю от родителей. Сейчас я
отлично понимаю, как непросто ей приходилось. Но талант педагога, тонкость и
такт этого человека заставили нас по-настоящему ее уважать. И в конце практики,
в честь Татьяны Викторовны, мы организовали «Татьянин день», со стихами и
признаниями в любви.
[Будникова О Л. – директор Полтавского городского центра социальных
служб
для семьи, детей и молодежи, бывшая студентка ПКІ]
Тетяна
Вікторівна – мудра, незвичайна людина. Вона в усі періоди свого життя, як би не
було важко, завжди намагалася йти за своєю мрією. Тому її можна вважати
справжнім лідером і в науці, і в суспільному житті.
[Медведь Л. М. – методист заочного факультету ПУЕТ]
Капліна Тетяна Вікторівна є
цілеспрямованою та організованою людиною. Під її керівництвом виконано та
захищено на «відмінно» сотні дипломів та магістерських робіт. Особливо я хочу
сказати, що за роки з 2006 і по сьогодні, під керівництвом Тетяни Вікторівни,
мною виконано від курсової роботи, до майже вже захищеної кандидатської
дисертації. Що дійсно вражає – до неї можна звертатися в любий час, Тетяна
Вікторівна завжди допоможе, вникне в суть проблеми та порадить, як необхідно її
вирішити.
[Миронов Д. А. – аспірант ПУЕТ]
Тетяна Вікторівна нам відома
як науковець, жінка, мама, берегиня домашнього вогнища. Цю людину можна
охарактеризувати наступним прислів’ям: «Работа и труд все перетрут». Тетяна
Вікторівна досягла всього у житті завдяки невтомній цілодобовій праці та
цілеспрямованості. Вона є Прикладом для молоді, для нас – її учнів.
Мама дає
людині життя. Тетяна Вікторівна з материнською турботою дала мені путівку у
наукове життя, вона була моїм керівником магістерської та дисертаційної роботи.
За що їй великий уклін та вдячність!
[Положишникова Л. О. – старший викладач кафедри технології
та організації ресторанного господарства ПУЕТ]
РОЗДІЛ ІІ. БІБЛІОГРАФІЯ ПРАЦЬ
Т.В. КАПЛІНОЇ
1992 рік
Навчальні посібники
1.
Сборник
рецептур десертов и напитков из дикорастущих лекарственных растений/ А. С.
Ванукевич, В. Д. Карпенко, Л. Б. Олейник, [Т. В. Каплина] [та інш.]. – М. :
Центросоюз Российской Федерации. Центр. учеб.-метод. кабинет, 1992. – 76 с.
2.
Сборник
рецептур мучных кондитерских изделий пониженной калорийности / А. С.
Ванукевич, В. Д. Карпенко, Л. Б. Олейник, [Т. В. Каплина] [та інш.].
– М. : Центросоюз Российской Федерации. Центр. учеб.-метод. кабинет, 1992. –
111с.
1994 рік
Публікації
3.
Каплина Т. В.
Использование нетрадиционных видов сырья для повышения бродильной активности
прессованных дрожжей / Т. В. Каплина, М. Г. Лисюк. //
Перспективы развития массового питания и торговли в условиях перехода к
рыночной экономике: тезисы докладов науч.-практ. конф. – Х. : ХИОП, 1994. – С.
89–90.
1995 рік
Публікації
4.
Каплина
Т.В. Интенсификация процесса производства дрожжевого теста
/ Т. В. Каплина, В. Н. Оберемок,
В. И. Барабицкий // Потребительская кооперация в переходной период :
проблемы и перспективы : материалы междунар. науч.-практ. конф. – Полтава
: ПКИ, 1995. – С. 8.
1998 рік
Публікації
5.
Каплина Т. В.
Інтенсифікація процесу виробництва хлібобулочних виробів з використанням
електромагнітного поля / Т. В. Капліна, М. О. Дорохіна,
О. П. Шеляков, В. С. Ростовський // Підприємства і цехи
малої потужності для переробки сільськогосподарської сировини: ефективність і
особливості організації: матеріали наук.-практ. конф. – Полтава : ПКІ, 1998. –
С. 139–143.
1999 рік
Публікації
6.
Капліна Т. В.
Зміни біотехнологічних властивостей дріжджів внаслідок обробки у вихровому
шарі феромагнітних частинок / Т. В. Капліна // Громадське харчування і
туристична індустрія у ринкових умовах : зб. наук. праць. – К. : КДТЕУ,
1999. – С. 108–111.
2000 рік
Навчально-методичні розробки
7.
Капліна Т. В.
Мікробіологія консервного виробництва / Т. В. Капліна,
В. О. Зюзін : навч. завдання для проведення лабораторних робіт і
самостійної підготовки студентів спеціальностей : 7.091706 «Технологія
зберігання, консервування і переробки плодів та овочів», 7.091707 «Технологія
зберігання, консервування і переробки
м’яса». – Полтава: ПКІ, 2000. – 14 с.
8.
Капліна Т. В.
Проектування підприємств громадського харчування з основами САПР /
Т. В. Капліна, В. Г. Шкарупа,
О. І. Положишникова, М. В. Філатов : Практикум для
студентів всіх форм навчання, спец. 7.0917.11 «Технологія харчування». –
Полтава : ПКІ, 2000. – 65 с.
9.
Капліна Т. В.
Технологія борошняних кондитерських виробів / Т. В. Капліна,
М. О. Дорохіна, М. О. Місюна : метод. рекомендації для
самост. підготовки та виконання лабораторних робіт для студентів спец.
7.0917.11 «Технологія харчування». Ч. 2. – Полтава : ПКІ, 2000. – 46
с.
10.
Капліна
Т. В. Технологія продукції громадського харчування / Т. В. Капліна,
М. О. Дорохіна, М. О. Місюна, В. І. Барабицький :
зб. ситуаційних задач для самост. та індивід. роботи студентів спеціальності
7.0917.11 «Технологія харчування». – Полтава : ПКІ, 2000. – 47 с.
Публікації
11.
Капліна
Т. В. Вибір раціональних параметрів обробки водно-борошняної суспензії дріжджів
у вихровому шарі феромагнітних частинок / Т. В. Капліна,
Г. М. Лисюк, О. П. Шеляков // Прогресивні технології та удосконалення
процесів харчових виробництв : У 2-х ч. : зб. наук. праць. – Х. : ХДАТОХ,
2000. – Ч. 2. – С. 89–93.
12.
Капліна Т. В.
Вплив електромагнітної обробки на біотехнологічні і фізіолого-біохімічні
властивості дріжджів / Т. В. Капліна, М. О. Дорохіна,
О. П. Шеляков // Проблеми якості у громадському харчуванні, готельному
господарстві і туризмі : матеріали міжнар. наук.-практ. конф. – К. :
КДТЕУ, 2000. – С. 104–106.
13.
Капліна Т. В.
Дослідження процесів дозрівання тіста на активованій водно-борошняній суспензії
дріжджів / Т. В. Капліна, О. П. Шеляков // Стратегія
розвитку туристичної індустрії та громадського харчування : матеріали міжнар. наук.-практ.
конф. – К. : КДТЕУ, 2000. – С. 274–277.
14.
Капліна Т. В.
Науково-дослідна робота – етап у магістерській підготовці / Т. В. Капліна,
А. Л. Рогова // Проблеми підготовки фахівців за освітньо-кваліфікаційними
рівнями : матеріали XXV наук.-метод. конф. – Полтава : ПКІ, 2000. –
С. 294–298.
2001 рік
Навчально-методичні розробки
15.
Капліна
Т. В. Навчально-дослідна робота / Т. В. Капліна, А. Л. Рогова,
Н. І. Шаповал, В. С. Ростовський : метод. рекомендації до лабораторних робіт і самост. роботи студентів спец. 7.0917.11 «Технологія
харчування». – Полтава : ПУСКУ,
2001. – 40 с.
Публікації
16.
Капліна Т. В. Вплив
температури середовища обробки дріжджів в апараті ВА-100 на їх технологічні
властивості / Т. В. Капліна, Г. М. Лисюк // Науковий вісник Полтавського університету споживчої кооперації
України. Серія «Технічні науки». – Полтава : ПУСКУ, 2001. – № 3. – С. 56–58.
17.
Капліна Т. В. Впровадження
новітніх технологій організації наукової роботи на технологічному факультеті /
Т. В. Капліна, В. С. Ростовський // Нові технології навчання та покращення
якості підготовки фахівців з вищою освітою
: матеріали XXVI міжвуз. наук.-метод. конф., присвяч. 10-й річниці
незалежності України. – Полтава : ПКІ, 2001. – С. 19–21.
2002 рік
Навчально-методичні розробки
18.
Капліна Т. В. Навчально-методичний
комплекс з дисципліни «Технологія
борошняних кондитерських виробів» для студентів спец. 7.0917.11 «Технологія харчування» / Т. В. Капліна, М. О. Дорохіна. –
Полтава : ПУСКУ, 2002. – 69 с.
19.
Капліна
Т. В. Розробка технологічних карт на фірмові страви та вироби. / Т. В. Капліна,
А. Л. Рогова, Н. І. Шаповал, М. О. Дорохіна : метод. рекомендації для слухачів
факультету підвищення кваліфікації МІПК. – Полтава : ПУСКУ, 2002. – 18 с.
Публікації
20.
Капліна Т. В. Вплив
електромагнітної обробки на стан водних систем / Т. В. Капліна, Р. С. Фірсова // Науковий Вісник Полтавського університету споживчої кооперації України. Серія «Технічні науки». – 2002. – № 3. – С. 72–75.
21.
Капліна Т. В. Якісне
управління організацією самостійної роботи студентів – шлях до зростання
ефективності процесу навчання / Т. В. Капліна, Н. В. Олійник //
Науково-методичні проблеми управління якістю освітньої діяльності : матеріали міжнар. XXVII наук.-метод. конф. – Полтава : ПУСКУ, 2002. – С. 152–156.
2003 рік
Навчально-методичні розробки
22.
Капліна Т. В. Добавки, які
використовуються у виробництві борошняних кондитерських та булочних виробів : Текст лекції з курсу «Технологія продукції
громадського харчування» для студентів спеціальності 7.0917.11 «Технологія
харчування» / Т. В. Капліна, М. О. Дорохіна, О. В. Місюна. – Полтава : ПУСКУ, 2003. – 25 с.
Публікації
23.
Капліна
Т. В. Вплив активованих у вихровому шарі феромагнітних часток дріжджів на процеси дозрівання безопарного
дріжджового тіста / Т. В. Капліна // Обладнання та технології
харчових виробництв : темат. зб. наук. праць. – Донецьк :
ДонДУЕТ, 2003. – Вип. 8. – С. 150–157.
24.
Капліна Т. В. Дослідження
механізму активації дріжджів у вихровому шарі феромагнітних часток / Т. В. Капліна //
Вісник ДонДУЕТ. Серія «Технічні науки». – Донецьк : ДонДУЕТ, 2003. – Вип. 1. – С. 131–136.
25.
Капліна Т. В. Нова
технологія екологізації м’ясних напівфабрикатів / Т. В. Капліна, І. П. Прокопенко // Управлінські та
технологічні аспекти розвитку підприємств харчування та торгівлі : тези доп.
міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 65 річчю з дня народження д.т.н.; проф.,
члена кореспондента ВАСГНІЛ
Бєляєва М. І. – Х. : ХДУХТ, 2003. – С. 65–67.
26.
Капліна Т. В. Обґрунтування
тривалості процесу активації дріжджів у вихровому шарі феромагнітних часток / Т. В. Капліна, М. А. Кудрик // Проблеми
харчування населення України : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. – Полтава :
ПУСКУ, 2003. – С. 102–106.
27.
Моніторинг
якості освітнього процесу і інноваційної діяльності на технологічному факультеті
ПУСКУ / Т. В. Капліна, О. І. Положишникова, О. В. Іванова, Л. М. Медведь //
Моніторинг якості освітньої діяльності : матеріали
XXVI1I міжвуз. наук.-метод. конф. – Полтава : ПУСКУ, 2003. – С. 56–59.
2004 рік
Навчально-методичні розробки
28.
Капліна
Т. В. Технологія продукції громадського харчування : метод. рекомендації щодо виконання курсової роботи для студентів спеціальності
7.091711 «Технологія
харчування» / Т. В. Капліна, М. О. Дорохіна,
А. Л. Рогова. – Полтава : РВЦ ПУСКУ, 2004. – 39 с.
Публікації
29.
Капліна
Т. В. Біостійкість пшеничного борошна значною мірою залежить від фізичних
методів обробки / Т. В. Капліна, Р. М. Фірсова, М. О. Дорохіна //
Хлібопекарська і кондитерська промисловість України. – 2004. – № 1. – С. 20–21.
30.
Капліна Т. В. Використання
електромагнітної обробки борошна для підвищення мікробіологічної стійкості
хліба / Т. В. Капліна, Р. М. Фірсова, М. О. Дорохіна // Проблеми техніки і технології харчових
виробництв : матеріали міжвуз. наук.-практ. конф. –
Полтава : РВЦ ПУСКУ, 2004. – С. 117–119.
31.
Капліна
Т. В. Використання феромагнітних часток у технологіях соусів на емульсійній
основі / Т. В. Капліна, Л. О. Положишникова // Проблеми техніки і
технології харчових виробництв: матеріали міжвуз. наук.-практ. конф. – Полтава
: РВЦ ПУСКУ, 2004. – С. 169–171.
32.
Капліна Т. В.
Мікробіологічна, медико-біологічна та технологічна оцінка хліба, виготовленого
з обробленого фізичними чинниками борошна / Т. В. Капліна, Р. М. Фірсова // Науковий вісник Полтавського університету
споживчої кооперації України. Серія «Технічні науки». – 2004. – № 2. – С. 109–113.
33.
Капліна Т. В. Розробка
технології виготовлення м’ясних січених напівфабрикатів з подовженим терміном
зберігання / Т. В. Капліна, О. В. Книшук // Проблеми техніки і
технології харчових виробництв : матеріали міжвуз. наук.-практ. конф. – Полтава
: РВЦ ПУСКУ, 2004. – С. 163 – 164.
2005 рік
Публікації
34.
Капліна Т. В. Оцінка якості
майонезу, виготовленого в апараті ВА-100 / Т. В. Капліна, Л. О. Положишникова // Обладнання та технології харчових
виробництв : темат. зб. наук. праць. – Донецьк : Дон
ДУЕТ, 2005. Вип. 12. – Т. 1. – С. 156–163.
35.
Капліна Т. В Модернізація
системи підготовки інженерів-технологів при входженні в європейський освітній
простір / Т. В. Капліна, С. М. Шамян, Н. В. Слимак // Модернізація
змісту і технологій підготовки фахівців: проблеми і завдання вищих навчальних
закладів щодо входження в європейський освітній простір : матеріали ХХХ
міжвуз. наук.-метод. конф. – Полтава : РВЦ ПУСКУ, 2005. – С. 142–144.
36.
Капліна Т. В. Теоретичне
обґрунтування впливу електромагнітних полів на біологічні системи / Т. В.
Капліна // Науковий вісник Полтавського університету споживчої кооперації
України. Серія «Технічні науки». – 2005. – № 3. – С. 80–84.
2006 рік
Публікації
37.
Капліна Т. В. Вплив
електромагнітного поля на хронічну токсичність харчових продуктів / Т. В.
Капліна, І. П. Кайдашев // Прогресивні техніка та технології харчових
виробництв ресторанного господарства і торгівлі : зб. наук. праць. – Х. : ХДУХТ, 2006. – Вип. 1. - С. 67-74.
38.
Капліна
Т. В. Гармонізація змісту підготовки інженерів-технологів в умовах входження в
європейський освітній простір / Т. В. Капліна, Р. М. Фірсова, Н. В. Слимак //
Гармонізація Вищої освіти України в умовах європейської інтеграції : матеріали : ХХХІ міжнар. наук.-метод. конф.
присвяч. 45-річниці університету. – Полтава : РВЦ ПУСКУ, 2006. – С. 38–41.
39.
Капліна Т. В. Підвищення
технологічної та мікробіологічної стабільності харчових продуктів за рахунок
електромагнітної обробки / Т. В. Капліна, В. М. Оберемок, Л. О. Положишникова //
Наука і соціальні проблеми суспільства: харчування, екологія, демографія :
матеріали ΙV міжнар. наук.-практ. конф. – Х. : ХДУХТ, 2006. – Ч. 1. – С.
173–176.
40.
Kaplina
T. V. Effects of action of the electromagnetic field on microorganisms of wheat
flour / T. V. Kaplina // The 15th Sympossum of IGVT. Global Safety of Comodity
and Environment. Quality of life ( September. 17, 2006 Кyiv, Ukraine). V. II. :
proceedings - Р. 729–733.
2007 рік
Навчально-методичні розробки
41.
Навчально-дослідна
робота : метод. рекомендації до самостійного вивчення
курсу і завдання контрольних робіт для студентів заочної форми навчання
спеціальності 6.091711 «Технологія харчування» // Т. В. Капліна,
Н. В. Дібрівська, Л. М. Медведь, Л. О. Положишникова. – Полтава : РВЦ ПУСКУ, 2007. – 53 с.
Публікації
42.
Вплив
обертового змінного поля на екстракцію плодово-ягідної сировини / Т. В.
Капліна, В. М. Оберемок, Д. А. Миронов, Л. М. Бабич // Нові ресурсо- та
енергозберігаючі технології харчових виробництв: матеріали Всеукр. наук.-практ.
конф. – Полтава : РВЦ ПУСКУ, 2007. - С. 146–147.
43.
Каплина
Т. В. Макромикроскопическая характеристика строения печени животных в
постнатальном онтогенезе и в условиях скармливания пищевых нутриентов,
обработанных (ЭМП+ВСФЧ) / Т. В. Каплина, Г. Е. Загоруйко
// Вісник проблем біології і медицини. - Полтава : УМСА , 2007. – Вип. 3. - С. 58-64.
44.
Каплина
Т. В. Методы анализа и контроля качества жидких и сухих пектинсодержащих
концентратов // Т. В. Каплина, Г. Е. Загоруйко, А. Р. Назарян
// Вісник проблем біології і медицини. - Полтава : УМСА, 2007. – Вип. 3. - С. 18-24.
45.
Капліна
Т. В. Використання харчових емульсій у виробництві пісочного печива / Т. В.
Капліна, І. В. Жидецька // Нові ресурсо- та енергозберігаючі технології
харчових виробництв : матеріали всеукр. наук.- практ. конф. – Х. : ХДУХТ, 2007.
– С. 133–135.
46.
Капліна Т. В.
Вплив вихрового шару феромагнітних частинок на функціональні властивості
яєчного порошку / Т. В. Капліна, Л. О. Положишникова // Прогресивні
техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і
торгівлі : зб. наук. праць. – Х. : ХДУХТ, 2007. – Вип. 2. - С. 182-186.
47.
Капліна Т. В.
Вплив електромагнітної обробки на стійкість емульсій / Т. В. Капліна,
І. В. Жидецька // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв
ресторанного господарства і торгівлі : зб. наук. праць. – Х. : ХДУХТ, 2007. –
Вип. 1. – С. 197–203.
48.
Капліна Т. В.
Контроль безпеки технології виробів з пісочного тіста з використанням олії / Т.
В. Капліна, І. В. Жидецька // Стратегічні напрямки розвитку підприємств
харчових виробництв, ресторанного господарства і торгівлі : тези доп.
міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 40-річчю Харків. держ. ун-ту харчування та
торгівлі. – Х. : ХДУХТ, 2007. - Ч. 1. - С. 27-28.
49.
Капліна
Т. В. Організація самостійної роботи студентів з використанням інтерактивних
методів навчання / Т. В. Капліна, О. І. Положишникова,
О. В. Іванова // Якість вищої освіти: інтерактивні методи спільної
навчальної діяльності викладачів і студентів : матеріали міжнар. наук.-метод.
конф. – Полтава : РВЦ ПУСКУ,2007. – С. 98–100.
50.
Капліна Т. В.
Удосконалення технології соусів на емульсійній основі за рахунок
електромагнітної обробки / Т. В. Капліна, В. М. Оберемок,
Л. О. Положишникова // Нові ресурсо- та енергозберігаючі технології
харчових виробництв : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. –
Полтава : РВЦ ПУСКУ, 2007. – С. 142–143.
2008 рік
Монографії
51.
Капліна Т. В.
Прогресивні технології продуктів харчування з використанням електромагнітних
полів : монографія / Т. В. Капліна. – Полтава : ПУСКУ, 2008. –
234 с.
Навчальні посібники
52.
Капліна
Т. В. Технологія продукції харчування у таблицях і схемах : навч. посібник / Т.
В. Капліна, М. О. Дорохіна. – К. : Кондор, 2008. – 280 с.
53.
Технологія
продукції ресторанного господарства. Полтавська кухня ; навч. посібник /
Т. В. Капліна, Н. І. Шаповал, О. А. Білоусько [та інш.]. – К. : Центр Учбової
Літератури, 2008. – 280 с.
Навчально-методичні розробки
54.
Капліна Т. В.
Проектування закладів ресторанного господарства з основами САПР : практикум
для проведення лабораторних занять для студентів спеціальності 6.091711
«Технологія харчування» / Т. В. Капліна, В. Г. Шкарупа, О. І.
Положишникова. – Полтава : РВВ ПУСКУ, 2008. – 89 с.
Публікації
55.
Капліна Т. В.
Використання у харчових технологіях нових фізичних методів обробки водних
систем / Т. В. Капліна // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв,
ресторанного господарства і торгівлі : зб. наук. праць. – Х. : ХДУХТ,
2008. – Вип. 1. - С. 433-439.
56.
Каплина Т. В.
Влияние обработки в вихревом слое ферромагнитных частиц электромагнитного поля
на изменение функционально-технологических свойств сухого обезжиренного
молока / Т. В. Каплина, Л. О. Положишникова // Высокоэффективные
пищевые технологии, методы и средства их реализации: эффективное использование
ресурсов отрасли : сб. докл. - М. : МГУПП, 2008. - С. 144-146.
57.
Капліна Т. В.
Вплив вихрового шару феромагнітних частинок електромагнітного поля на
мікроструктуру соусу емульсійного типу / Т. В. Каплина,
Л. О. Положишникова // Наукові праці ОНАХТ. Серія «Технічні науки». - О. : ОНАХТ, 2008. - Вип. 32. - С. 265-268.
58.
Капліна
Т. В. Вплив вихрового шару феромагнітних частинок на ліпідний комплекс майонезу
/ Т. В. Капліна, Л. О. Положишникова // Стратегічні напрямки розвитку
підприємств харчових виробництв, ресторанного господарства і торгівлі : тези
доп. міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 70-річчю з дня народження доктора
технічних наук, професора, члена-кореспондента ВАСГНІЛ Бєляєва М. І. - Х. : ХДУХТ, 2008. - Ч. 1. - С. 89-91.
59.
Капліна Т. В.
Вплив вихрового шару феромагнітних частинок електромагнітного поля на
показники якості соусу емульсійного типу / Т. В. Капліна, Л. О.
Положишникова // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв
ресторанного господарства і торгівлі : зб. наук. праць. – Х. : ХДУХТ,
2008. Вип. 2. - С. 416-421.
60.
Капліна Т. В.
Вплив електромагнітного обробляння жирів на їх жирнокислотний склад /
Т. В. Капліна // Вісник ДонНУЕТ. Серія «Технічні науки». – Донецьк :
ДонНУЕТ, 2008. – С. 90–94.
61.
Капліна Т. В.
Вплив електромагнітного поля та вихрового шару феромагнітних частинок на
грибну і бактеріальну мікрофлору пшеничного борошна / Т. В. Капліна,
Р. М. Фірсова, М. А. Кудрик // Хранение и переработка
зерна. – 2008. – № 8. - С. 41-45.
62.
Капліна
Т. В. Вплив рецептурного складу пісочного печива на параметри процесу випікання
/ Т. В. Капліна, І. В. Жидецька // Прогресивні техніка та технології харчових
виробництв ресторанного господарства і торгівлі : зб. наук. праць. – Х. :
ХДУХТ, 2008. – Вип. 1. – С. 92–98.
63.
Капліна
Т. В. Дослідження жирнокислотного складу соусів, отриманих за новітньою
технологією / Т. В. Капліна, Л. О. Положишникова // Наукові здобутки молоді –
вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : матеріали та програма 74
наук. конф. молодих учених, аспірантів і студентів. – К. : НУХТ, 2008. - С. 173–175.
64.
Капліна
Т. В. Дослідження мікроструктури в’язких рідинних середовищ
// Т. В. Капліна, Л. О. Положишникова,
В. М. Коваль // Морфологічні основи компенсаторно-пристосувальних
процесів і їх структурне забезпечення : зб. матеріалів наук.-практ. конф. - Т. : Укрмедкнига, 2008. - С. 31-32.
65.
Капліна Т. В.
Макромікроскопічна характеристика вікового розвитку шлунку тварин у нормі й
при згодовуванні харчових нутрієнтів, оброблених (ЕМП+ВШФЧ) / Т. В. Капліна,
Г. Є. Загоруйко // Вісник проблем біології і медицини. - Полтава : УМСА, 2008. – Вип. 1. - С. 114-119.
66.
Капліна Т. В.
Обґрунтування параметрів виробництва високоякісних соусів емульсійного типу /
Т. В. Капліна, О. І. Положишникова, Л. О. Положишникова // Вісник
Харківського національного технічного університету сільського господарства
імені Петра Василенка. – Х. : ХНТУСГ, 2008. – Вип. 74. – С. 293–299.
67.
Капліна
Т. В. Удосконалення технології кулінарної продукції за рахунок електрофізичних
методів обробки / Т. В. Капліна // Стратегічні напрямки розвитку підприємств
харчових виробництв, ресторанного господарства і торгівлі : тези доповідей
міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 70-річчю з дня народження доктора техн.
наук, професора, члена-кореспондента ВАСГНІЛ Бєляєва М. І. - Х. : ХДУХТ, 2008. - Ч. 1. - С. 87-88.
68.
Капліна Т. В.
Характеристика структурної організації нирок тварин різного віку при
згодовуванні харчових нутрієнтів, оброблених ВШФЧ+ЕМП
/ Т. В. Капліна, Г. Є. Загоруйко // Вісник проблем біології і
медицини. - Полтава : УМСА, 2008. – Вип. 2. - С. 80-83.
69.
Капліна Т. В.
Шляхи переробки гарбузового насіння / Т. В. Капліна,
В. М. Столярчук // Хранение и переработка зерна. – 2008. – № 11. - С. 30-33.
70.
Kaplina
T. V. The innfluence of the wheat flour in circulatory electromagnetic field at
the vortical layer of ferromagnetic particles on its technological features /
T. V. Kaplina // The First European Food Congress that was held in
Ljubljana, (Slovenia,4–9 November) 2008. – P. 185.
2009 рік
Публікації
71.
Капліна
Т. В. Біологічна цінність борошняних кондитерських виробів із гарбузового борошна
/ Т. В. Капліна, В. М. Столярчук // Обладнання та технології харчових
виробництв : темат. зб. наук. праць. – Донецьк : ДонНУЕТ, 2009. –
Вип. 20. - С. 154-158.
72.
Капліна
Т. В. Вплив вихрового шару феромагнітних частинок обертового електромагнітного
поля на морфологічну структуру крохмалю борошна та його оцукрувальну здатність
/ Т. В. Капліна, О. Ф. Манжос // Хранение и переработка зерна. – 2009. – № 9. - С. 37-39.
73.
Капліна
Т. В. Вплив вихрового шару феромагнітних частинок електромагнітного поля на
показники якості соняшникової олії / Т. В. Капліна,
Л. О. Положишнікова // Наукові праці ОНАХТ. Сер. Технічні науки. - Одесса : ОНАХТ, 2009. – Вип.33. - С. 160-168.
74.
Капліна
Т. В. Вплив вихрового шару феромагнітних частинок обертового електромагнітного поля
на вихід масла з насіння гарбуза / Т. В. Капліна, Д. А. Миронов //
Прогресивні технології харчових виробництв та ресторанного господарства : зб.
тез доповідей 1-ї міжнар. наук. конф., присвяченій 35-річчю технолог. факультету. – Полтава : ПУСКУ, 2009. – С.
68–70.
75.
Капліна Т. В.
Вплив електромагнітної обробки пшеничного борошна на стан вуглеводно-амілазного
комплексу / Т. В. Капліна // Хранение и переработка зерна. – 2009. – № 1. - С. 26-28.
76.
Капліна
Т. В. Вплив електромагнітної обробки екструдованих круп, які не потребують
варіння, на їхній гранулометричний склад / Т. В. Капліна,
Н. М. Опря // Хранение и переработка зерна. – 2009. – № 2. - С. 55-56.
77.
Капліна
Т. В. Вплив оброблення борошна у вихровому шарі феромагнітних частинок на
процеси дозрівання дріжджового тіста / Т. В. Капліна,
Г. Є. Загоруйко, Ю. А. Джуманюк // Прогресивні технології
харчових виробництв та ресторанного господарства : зб. тез доповідей 1-ї
міжнар. наук. конф., присвяч. 35-річчю технолог. факультету. – Полтава :
ПУСКУ, 2009. – С. 44–70.
78.
Капліна Т. В.
Вплив пшеничного борошна, обробленого у вихровому шарі феромагнітних частинок
на показники якості бісквітного напівфабрикату / Т. В. Капліна //
Хранение и переработка зерна. – 2009. – № 5. - С. 65-66.
79.
Каплина
Т. В. Изменения качественных характеристик песочных изделий под влиянием
физических факторов / Т. В. Каплина, И. В. Жидецкая,
А. Б. Бородай // Прогресивні технології харчових виробництв та ресторанного
господарства : зб. тез доповідей 1-ї міжнар. наук. конф., присвяч. 35-річчю
технолог. факультету. – Полтава : ПУСКУ, 2009. – С. 53–55.
80.
Капліна Т. В.
Інтенсивна технологія квасу за рахунок активації дріжджів / Т. В. Капліна,
О. Ф. Манжос, Ю. В. Корнієнко // Прогресивні технології харчових виробництв та
ресторанного господарства : зб. тез доповідей 1-ї міжнар. наук. конф., присвяч.
35-річчю технолог. факультету. Полтава : ПУСКУ, 2009. – С. 48–50.
81.
Капліна Т. В.
Технологія хліба підвищеної біостійкості з використанням пшеничного борошна,
обробленого у вихровому шарі феромагнітних частинок / Т. В. Капліна // Вісник
ДонНУЕТ. Сер. Технічні науки. – Донецьк : ДонНУЕТ, 2009. –№ 1. - С. 66-73.
82.
Капліна
Т. В. Удосконалення технології бісквітного напівфабрикату за рахунок
електрофізичних методів обробки / Т. В. Капліна, О. І. Положишникова
// Прогресивні технології харчових виробництв, ресторанного та готельного
господарства. : збірник тез доп. І міжнар. наук.-практ. конф., присвяч.
35-річчю технолог. факультету. - Полтава : ПУСКУ, 2009. - С. 51-53.
2010 рік
Підручники
83.
Капліна Т. В.
Санітарія та гігієна закладів ресторанного господарства : підручник для
студентів вищих навчальних закладів / Т. В. Капліна,
О. В. Іванова. – Суми : Університетська книга, 2010. – 399 c.
Навчально-методичні розробки
84.
Капліна Т. В.
Організація готельного господарства : метод. рекомендації з виконання
курсової роботи для студентів напряму підготовки 6.140101 «Готельно-ресторанна справа» /
Т. В. Капліна, В. М. Столярчук, А. С. Капліна.
– Полтава : РВВ ПУСКУ, 2010. – 28 с.
Публікації
85.
Капліна Т. В.
Вплив електромагнітної обробки плодів шипшини, обліпихи та калини на
фізико-хімічні показники екстрактів / Т. В. Капліна,
Д. А. Миронов // Східноєвропейський журнал передових технологій. –
2010.– № 3–8. – С. 63–67.
86.
Капліна Т. В.
Вплив обробки ягід шипшини, обліпихи та калини у вихровому шарі феромагнітних
частинок на мінеральний склад рослинних екстрактів / Т. В. Капліна, Д. А.
Миронов // Харчова наука і технологія. – 2010. – № 4 : Інноваційні
технології харчування та консервного виробництва. – С. 77–80.
87.
Капліна Т. В.
Розробка технологічно стабільних емульсій з використанням оброблення у
вихровому шарі феромагнітних частинок / Т. В. Капліна,
О. В. Іванова // Обладнання та технології харчових виробництв :
темат. зб. наук. праць. – Донецьк : ДонНУЕТ, 2010. – Вип. 23. - С. 88-94.
2011 рік
Навчально-методичні розробки
88.
Капліна Т. В.
Інноваційні ресторанні технології : метод. рекомендації до виконання
курсової роботи студентами спеціальності 8.14010101 «Готельна і ресторанна
справа» / Т. В. Капліна, В. М. Столярчук, А. Л. Рогова. - Полтава : РВВ ПУЕТ, 2011. – 27 с.
89.
Капліна Т. В.
Методичні рекомендації та вимоги щодо підготовки магістерських робіт
студентами спеціальності 8.091711 «Технологія харчування» / Т. В. Капліна, В.
М. Столярчук, А. Л. Рогова. – Полтава : РВВ ПУЕТ, 2011. – 34 с.
90.
Технологія
продукції ресторанного господарства : метод. рекомендації щодо виконання
курсової роботи для студентів напряму підготовки 6.140101 «Готельно-ресторанна
справа» / Т. В. Капліна, А. Л. Рогова,
О. І. Положишникова, Л. О. Положишникова. – Полтава :
РВВ ПУЕТ, 2011. – 35 с.
Публікації
91.
Капліна
Т. В. Використання мультиантиоксидантної фітоаромокомпозиції для підвищення
якості виробів з пісочного тіста / Т. В. Капліна, О. В. Іванова, А. В.
Новгородська // Харчові добавки. Харчування здорової та хворої людини :
матеріали ІV міжнар. міжгалуз. наук.-практ. конф. – Донецьк : ДонНУЕТ,
2011. – С. 235–237.
92.
Капліна Т. В.
Дослідження фізико-хімічних показників водяних екстрактів з використанням
ягід, оброблених у вихровому шарі феромагнітних частинок /
Т. В. Капліна, Д. А. Миронов, О. О. Уланова //
Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного
господарства і торгівлі : зб. наук. праць. – Х. : Харків. держ. ун-т
харчування та торгівлі, 2011. – Вип. 1. - С. 360-364.
93.
Капліна Т. В.
Особливості діяльності підприємств готельного господарства України / Т. В.
Капліна, А. Л. Рогова, А. С. Капліна // Туристичний та готельно-ресторанний
бізнес в Україні : проблеми розвитку та регулювання : матеріали 3-ї
міжнар. наук.-практ. конф. - Черкаси : ЧДТУ, 2012. – Ч. 1. –
С. 242-244.
94.
Капліна
Т. В. Формування системи цінностей при підготовці інженерів-технологів / Т. В.
Капліна, А. С. Капліна, Н. В. Слимак // Компетентнісний підхід до підготовки
випускників вищого навчального закладу : матеріали ХХХVІ міжвуз. наук.-метод.
конф. – Полтава : РВЦ ПУЕТ, 2011. – С. 157–158.
2012 рік
Публікації
95.
Капліна
Т. В. Інноваційні технології у викладанні дисципліни «Організація готельного
господарства»: проблеми та перспективи / Т. В. Капліна,
Т. В. Вакуленко, А. С. Капліна // Новітні інноваційні
освітні технології: проблеми, розвиток та досвід впровадження : матеріали
ХХХVІІ міжнар. наук.-метод. конф. – Полтава : РВЦ ПУЕТ, 2012. – Ч. 2. – С.
82–84.
96.
Рогова
А. Л. Особливості діяльності підприємств готельного господарства України / А.
Л. Рогова, Т. В. Капліна // Туристичний та готельно-ресторанний бізнес в
Україні: проблеми розвитку та регулювання : матеріали 3-ї міжнар.
наук.-практ. конф. - Черкаси : ЧДТУ, 2012. – Ч. 1. – С. 242-244.
РОЗДІЛ III. ПАТЕНТНІ ДОКУМЕНТИ
97.
Пат.
23292А Україна, МПК, С 12. 1/00, А 21В13/100. Спосіб активації дріжджів /
Капліна Т. В., Лисюк Г. М., Шеляков О. П., Дорохіна М. О. – № 96041744;
заявл. 30.04.96, опубл. 03.11.00, Бюл. № 8. – К. : Держпатент України,
2000. – 3 с.
98.
Пат.
28293А Україна, МПК, А 47J44/00 А23L2/00. Спосіб виробництва хліба / Капліна Т.
В., Лисюк Г. М. Шеляков О. П. [та ін.]. – № 96041745; заявл. 30.04.96, опубл.
03.11.00, Бюл. № 8. – К. : Держпатент України, 2000. – 3 с.
99.
Пат. 53132
А Україна. Спосіб виробництва фруктового желе / Капліна Т. В.,
Ростовський В. С., Дібрівська Н. В. – № 2002032200;
заявл. 19.03.02, опубл. 15.01.03, Бюл.
№ 1. – К. : Держпатент України, 2003. – 3 с.
100.
Пат.53133
А Україна. Спосіб виробництва ягідного мусу / Капліна Т. В.,
Ростовський В. С., Дібрівська Н. В. – № 2002032201 ;
заявл. 19.03.02, опубл. 15.01.03, Бюл. № 1. – К. : Держпатент України, 2003. –
3 с.
101.
Пат.02615
А Україна. Спосіб виробництва харчової емульсії / Капліна Т. В.,
Положишникова Л. О., Жидецька І. В. – № u 200602615; заявл.
10.03.2006, опубл. 15.08.06, Бюл. № 6. – К. : Держпатент України, 2006. –
5 с.
102.
Деклараційний
патент на корисну модель 16741 Україна, МПК (2006) А21D 6/00. Спосіб
виробництва хліба / Капліна Т. В., Фірсова Р. М., Дорохіна М. О.
– № u 200602617; заявл. 10.03.06; опубл. 15.08.06, Бюл. № 8. – К. :
Держпатент України, 2006. – 3 с.
103.
Деклараційний
патент на корисну модель 18275 Україна, МПК (2006) А23L 1/24. Спосіб отримання
майонезу / Капліна Т. В., Положишникова Л. О. – № u
200602606 ; заявл. 10.03.06; опубл. 15.11.06, Бюл. № 11. – К. : Держпатент
України, 2006. – 2 с.
104.
Пат.
на корисну модель 24954 Україна, МПК(2007) А21D13/08. Спосіб виробництва
пісочного печива / Капліна Т. В., Жидецька І. В. –
№ 200701047; заявл. 01.02.07; опубл. 25.07.07, Бюл. № 11. – К. :
Держпатент України, 2007. – 2 с.
105.
Пат.
на корисну модель 25272 U Україна, МПК А 21 D 13/ 08. Спосіб виготовлення
горіхово-макового бісквітоподібного безхолестеринового напівфабрикату /
Капліна Т. В., Дорохіна М. О., Столярчук В. М.,
Кукуєва О. М. – № u 200606836; заявл. 19.06.2006; опубл.
10.08.2007, Бюл. № 12. – К. : Держпатент України, 2007. – 2 с.
106.
Деклараційний
патент на корисну модель 30940 Україна, МПК (2006) А23L 1/24. Спосіб отримання
майонезу / Капліна Т. В., Положишникова О. І.,
Бірюкова Т. Ю. – № 200701056; заявл. 01.02.07; опубл. 25.03.08, Бюл.
№ 6. – К. : Держпатент України, 2008. – 3 с.
107.
Пат.
на корисну модель 42424Україна МПК(2009)BO1D11/00. Спосіб отримання екстрактів із рослинної сировини / Капліна Т. В.,
Миронов Д. А. – № u 200814026 ; заявл.
05.12.08; опубл. 10.07.09, Бюл. № 13. – К. : Держпатент України, 2009. –
3 с.
РОЗДІЛ IV. АВТОРЕФЕРАТИ
КАНДИДАТСЬКИХ ДИСЕРТАЦІЙ,
КЕРІВНИЦТВО ЯКИМИ ЗДІЙСНЮВАЛА Т. В. КАПЛІНА
108.
Жидецька
І. В. Розробка технології виробів з пісочного тіста на основі емульсії,
обробленої в електромагнітному полі : автореф. дис. на здобуття наук.
ступеня канд. техн. наук : спец. 05.18.01 «Зберігання і технологія
переробки зерна, виготовлення зернових і хлібопекарських виробів та
комбікормів» / І. В. Жидецька. – Одеса, 2009. – 19 с.
109.
Положишникова
Л. О. Технологія соусів на емульсійній основі з використанням вихрового шару
феромагнітних частинок обертового електромагнітного поля : автореф. дис.
на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : спец. 05.18.16 «Технологія
харчової продукції» / Л. О. Положишникова. – Донецьк, 2010. – 20
с.
110.
Столярчук
В. М. Технологія виробів із пісочного тіста з використанням гарбузового
голонасінного борошна : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд.
техн. наук : спец. 05.18.16 «Технологія харчової продукції» /
В. М. Столярчук. – Х., 2008. – 17 с.
РОЗДІЛ V. АВТОРЕФЕРАТИ
КАНДИДАТСЬКИХ ДИСЕРТАЦІЙ,
ОПОНЕНТОМ
ЯКИХ ВИСТУПАЛА Т. В. КАПЛІНА
111.
Бесіда С. М.
Технологія емульсійних соусів з використанням молочно-білкового концентрату зі
сколотин : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн.
наук : спец. 05.18.16 «Технологія харчової продукції»
/ С. М. Бесіда. – Донецьк, 2012. – 20 с.
Алфавітний покажчик співавторів
Бабич, Л. М. 42
Барабицкий, В. И. 4, 10
Білоусько, О. А. 53
Бірюкова, Т. Ю. 106
Бородай, А. Б. 79
Вакуленко, Т. В. 95
Ванукевич А. С. 1, 2
Джуманюк, Ю. А. 77
Дібрівська, Н. В. 41, 99, 100
Дорохіна, М. О. 5, 9, 10, 12, 18, 19, 22, 28, 29, 30, 52, 97, 102, 105
Жидецкая, И. В. 79
Жидецька, І. В. 43, 45, 47, 48, 62, 101, 104
Загоруйко, Г. Е. 43, 44
Загоруйко, Г. Є. 65, 68, 77
Зюзін, В. О. 7
Бірюкова, Т. Ю. 106
Іванова, О. В. 27, 49, 83, 87, 91
Кайдашев, І. П. 37
Капліна, А. С. 84, 93, 94, 95
Карпенко, В. Д. 1, 2
Книшук, О. В. 33
Коваль, В. М. 64
Корнієнко, Ю. В. 80
Кудрик, М. А. 26, 61
Кукує ва, О. М 105
Лисюк, Г. М. 11, 16, 97, 98
Лисюк, М. Г. 3
Манжос, О. Ф. 72, 80
Медведь, Л. М. 27, 41
Миронов, Д. А. 42, 74, 85, 86, 92, 107
Місюна, М. О. 9, 10
Місюна, О. В. 22
Назарян, А. Р. 44
Новгородська, А. В. 91
Оберемок, В. М. 39, 42, 50
Оберемок, В. Н. 4
Олейник, Л. Б. 1, 2
Олійник, Н. В. 21
Опря, Н. М. 76
Положишникова, О. І. 8, 27, 49, 54, 66, 82, 90, 106
Положишникова, Л. О. 31, 34, 39, 41, 46, 50, 56, 57, 58, 59, 63, 64, 66,
73, 90, 101, 103
Прокопенко, І. П. 25
Рогова, А. Л. 14, 15, 19, 28, 88, 89, 90, 93, 96
Ростовський, В. С. 5, 15, 17, 99, 100
Слимак, Н. В. 35, 38, 94
Столярчук, В. М. 69, 71, 84, 88, 89, 105
Уланова, О. О. 92
Філатов, М. В. 8
Фірсова, Р. С. 20, 29, 30, 32, 38, 61, 102
Шамян, С. М. 35
Шаповал, Н. І. 15, 19, 53
Шеляков, О. П. 5, 11, 12, 13, 97, 98
Шкарупа, В. Г. 8, 54
Алфавітний покажчик
прізвищ кандидатів економічних наук,
керівником або опонентом яких виступала Т. В. Капліна
Бесіда, С. М.
Жидецька, І. В.
Положишникова, Л. О.
Столярчук, В. М.
Дипломи, почесні грамоти
та інші відзнаки наукової
діяльності Т. В. Капліної
Сертифікат про підвищення кваліфікації в
«Школі педагогічної майстерності» 2002 рік.
Сертифікат про навчання за програмою
«Підготовка управлінського резерву вищих навчальних закладів»
2004–2005 рік.
Почесна грамота Міністерства освіти і науки України
Грамота Управління освіти і науки Полтавської обласної
державної адміністрації. 2007 рік.
Грамота Полтавського університету споживчої кооперації України
з нагоди відзначення Дня університету. 2007 рік.
Грамота Полтавського університету споживчої кооперації України
з нагоди 50-річчя з дня народження. 2008 рік.
Грамота Полтавської обласної ради
з нагоди 50-річчя освітньої діяльності університету. 2011 рік
Подяка від декана технологічного факультету ПУСКУ
на честь 50-річчя з дня народження. 2008 рік.
Подяка від ректора Полтавського університету економіки і торгівлі
з нагоди Дня працівника освіти України. 2010 рік.
Випуск 1980 року. Старший науковий співробітник галузевої науково-дослідної
лабораторії
Т. В. Капліна - перша справа. 1994 рік.
День технолога у Полтавському кооперативному інституті.
Т. В. Капліна з ректором ПУСКУ проф. Нестулею О. О. та
проректором Косаріною В. П.
Виступ на засіданні науково-методичної комісії з торгівлі. 2004 рік.
Новорічне поздоровлення Т. В. Капліної співробітників ПКІ. 2005 рік.
Отримання дипломів наукової конференції. ХДУХТ.
2006 рік.
Т. В. Капліна –друга зліва
На відпочинку з колегами та студентами на березі річки Псьол
Щирі вітання Тетяні Вікторівні з нагоди 50-річчя від дня народження. 2008
рік.